Shezen https://shezen.ro by Alexandra Muscalu Wed, 11 Nov 2020 14:35:05 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6.14 https://shezen.ro/wp-content/uploads/2020/06/cropped-favi-1-32x32.png Shezen https://shezen.ro 32 32 Ruxandra Criveteanu – Cu pensula in mana incautarea cunoasterii https://shezen.ro/shezentribe-ruxandra-criveteanu/ https://shezen.ro/shezentribe-ruxandra-criveteanu/#respond Wed, 11 Nov 2020 13:46:42 +0000 https://shezen.ro/?p=5868 Articolul Ruxandra Criveteanu – Cu pensula in mana incautarea cunoasterii apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu minunata Ruxandra Criveteanu Ruxandra este un om atat de bland, atat de zen, este mereu cu zambetul pe chipul cald. Ea a pornit in unma cu cativa ani intr-o calatorie spirituala, de autodescoperire, benefica atat pentru ea, cat si pentru cei din jurul ei, toti cei carora le atinge sufletul. Te invit si pe tine sa iti iei o ceasca mare si aromata de ceai sau de cafea, sa citesti povestea Ruxandrei despre pasiunea ei, pictura.

Spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre pasiunea ta. 

Numele meu este Ruxandra Criveteanu si una dintre pasiunile cele mai dragi sufletului meu, alaturi de arta de a te descoperi ca Om prin meditatie si dezvoltare personala, este cea pentru creatia prin arta, in mod special prin pictura si desen.


Cum si cand a inceput totul?

Totul a inceput probabil cu un gand, poate inconstient, asa cum se intampla cu majoritatea experientelor noastre de viata. Constient insa am pornit pe acest drum al cunoasterii interioare in urma cu 20 de ani. In urma cu 3 ani mi-am dat voie sa imi manifest puterea creativa prin arta.

Pentru a-mi imbratisa teama de a gresi am inceput sa pictez. In acest proces am inceput sa observ cum din linii si forme pe care initial le consideram gresite rezultau creatii minunate. Altfel spus cand mi-am dat voie sa fiu imperfecta am inceput sa ma descopar, sa evoluez si sa ma iubesc mai mult.

Vreau sa ii multumesc Alexandrei Muscalu de la SheZen, care a reusit prin metode specifice picturii intuitive sa ma ajute in acest proces de creatie si descoperire de sine.


Cum te-a schimbat pe tine pictura?

Pictura m-a ajutat sa renunt la dorinta de perfectiune si sa accept felul in care manifest ceea ce se naste in mine.

Am devenit mai increzatoare in puterea mea si mai fericita atunci cand cand am observat ca ceea ce eu am creat atinge sufletele oamenilor.

Care este inspiratia ta? 

Viata si gama de emotii pe care le experimentam ca oameni.



Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

Acela de a reusi sa imi traiesc viata ajutandu-ma pe mine si pe alti oameni sa ne cunoastem si sa ne iubim mai mult.

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Numele proiectului meu este “Suflete in blugi”. Este vorba despre un concept care combina creatia prin arta, pictura intuitiva, desen si tehnica meditativa. Fiecare creatie este insotita de un mesaj pentru cel care va intra in posesia tabloului.

Pana in prezent exista o pagina de Facebook si una de Instagram cu numele proiectului. Urmeaza crearea unui blog unde voi scrie povesti, idei si perceptii despre viata, spiritualitate, sanatate si tot felul de alte teme din viata unui om.

Cea mai mare realizare consta in momentele in care oamenii imi multumesc si imi spun ca ceea ce eu am creat si mesajul transmis i-a ajutat sa se inteleaga mai bine pe sine sau o anumita situatie din viata lor.


Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?

Obisnuiesc sa ma inspir din experiente personale, cursuri, scoli, carti, calatorii si oameni cu care rezonez. La randul meu, dupa un drum presarat cu tot felul de experiente de viata simt ca a venit momentul sa impartasesc cu cei care rezoneaza cu ceea cea ce eu emit.

Stiu ca nu exista retete de succes care sa functioneze in proportie de 100% pentru toti oamenii, pentru ca suntem extrem de diferiti insa am observant de-a lungul vietii mele ca uneori este suficient ca cineva printr-o vorba pe care o spune sau o emotie pe care o emite sa schimbe ceva in constiinta ta, poate in proportie de 0,1%, dar care sa te determine sa faci o actiune care sa iti schimbe viata spre binele tau cel mai inalt.


Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

In cadrul unui proiect cu Ministerul Educatiei, in timpul scolii altfel am vorbit copiilor din clasele 9-12 despre emotii, incredere in sine, importanta artei si puterea interioara.

Am simtit atunci ca asta i-a ajutat sa se deschida, sa inteleaga ca tot ce simt este normal. Acelasi sentiment incredibil l-am avut si atunci cand am lucrat cu adulti in timpul unor cursuri de coaching si dezvoltare personala pe care le-am urmat.

In prezent urmez facultatea de Psihologie si o scoala care sa sustina urmatoarea actiune din viata mea: consilierea 1 la 1 cu tineri, copii si adulti, consiliere in care arta va avea o importanta deosebita.

 

La cum esti de cunoscuta, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Cu recunostinta.


Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

“Radiezi de fericire”..pana la urma cred ca aceasta este datoria noastra in calitate de oameni- cea de a fi fericiti.

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitatea si dorinta de a incepe sa practice pictura, desenul, dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca? 

Tu poti face orice. Este nevoie de iubire de sine si de rabdare ca sa iti dai voie sa o faci.


Dragul meu cititor, ma bucur tare mult ca ai savrat alaturi de noi povestea Ruxandrei, un suflet fascinant, cu o energie atat de colorata si de puternica ce cu siguranta va ajunge acolo unde trebuie, atunci cand trebuie.
Ai mai jos link-urile catre paginil Ruxandrei, sa o poti admira si tu calatoria ei.
Facebook: Suflete in blugi

Instagram: Suflete_in_blugi

Articolul Ruxandra Criveteanu – Cu pensula in mana incautarea cunoasterii apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-ruxandra-criveteanu/feed/ 0
Dana Vlad – O poveste despre frumos, arta, culori,in piese de mozaic https://shezen.ro/dana-vlad-o-poveste-despre-frumos-arta-culoriin-piese-de-mozaic/ https://shezen.ro/dana-vlad-o-poveste-despre-frumos-arta-culoriin-piese-de-mozaic/#respond Thu, 10 Sep 2020 15:07:15 +0000 https://shezen.ro/?p=5831 Articolul Dana Vlad – O poveste despre frumos, arta, culori,in piese de mozaic apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu minunata Dana Vlad. Te invit si pe tine sa iti iei o ceasca mare si aromata de ceai sau de cafea, sa aflam povestea Danei despre pasiunea ei, mozaicul.

De ce arta mai târziu?

Ca mulți alții care nu au ca primă ocupație arta dar care am cochetat în copilărie, adolescență, tinerețe cu aceasta, ajungem, la un moment dat al existenței noastre, să realizăm că în pofida succesului profesional în alte domenii, ceva nu ne mai satisface. Simțim că ne lipsește ceva, acel ceva pe care nu îl putem defini. Citim, mergem mai des la teatru, vizionăm filme și într-o bună zi trecem pe lângă o expoziție de artă vizuală și începe călătoria noastră într-un Univers prin care am mai trecut cândva și totuși ne pierdem în lucrările expuse, ni se taie respirația și totuși existăm, ne bucurăm ca niște copii care și-au găsit jucăria uitată în parc.
Nu știm cum se face că o persoană aproape șoptit ne amintește că programul s-a încheiat și că putem reveni a doua zi.
La revedere!
Ne întoarcem pe străduțele întortocheate, cu pași mărunți, parcă dorind să oprim timpul, să nu ieșim atât de repede din Universul care ne-a oferit atât de frumoasă emoție a cărei dulceață am mai gustat-o cândva, undeva departe.
Ajungem într-un sfârșit la destinație simțind un regret că totul s-a terminat și că nu ne vom mai reîntâlni cu această emoție și mergem la culcare având în mintea noastră atmosfera aceea agreabilă, liniștitoare, lipsită de ritmul alert, continuu alert, epuizant de alert în care trebuie să intrăm a doua zi. Eterna a doua zi!


Cum revii la artă? 

Nu ușor… Te mai duci odată la o expoziție, la alta te întorci la serviciu, iar ieși iar mergi la o expoziție și tot încerci să îți încarci bateriile și ele se tot descarcă și te lupți cu tine, cu obligațiile pe care le ai și până la urmă decizi să o iei de la început cu pași mărunți de profan. De ce profan? Pentru ca nu ai încredere în resursele tale interioare, pentru că ești atât de prins în cotidianul business , crezi în el ca în ”Pâinea noastră cea de toate zilele” și care îți paralizează complet emoționalul.

Și totuși ajungi acasă și încerci să mai faci o schiță ca altădată, nu merge, încerci încă o dată și a doua zi și iar și iar până când începe să prindă contur ceva ce începe să îți placă. Cauți cu înfrigurare pe Internet cursuri de desen, pictură și găsești până la urmă. Dai click te înregistrezi și plătești. Te bucuri și te bucuri că ai reușit o pasă bună! Ai reușit să găsești cursuri la sfârșitul săptămânii! Așa că împac business-ul cu arta, ce vreau mai mult?

După patru săptămâni de cursuri te mândrești cu propria-ți realizare dar după un timp îți dai seama că ai mai dori să descoperi ceva, arta mozaicului!

Mai găsești un curs, mergi la toate orele, ești un elev conștiincios, inspiri și expiri emoția artei mozaicului, îți folosești până și simțul tactil, simți textura pietrei, o tai și te tai în muchia proaspăt tăiată și curge sângele tău pe piatră dar nu simți nimic decât plăcere, o tai din nou, o adaugi ca într-un puzzel îți vine o idee care nu te lasă și dai o altă turnură desenului inițial. E spectaculos când te gândești la piatră  spui că e rigidă, nu poți să o domini ci te domină ea pe tine. Și totuși nu este așa! De-a lungul preludiului maturității am trecut cu mare dăruire prin desen, pictură, ceramică și arta modelării bronzului. Toate, îmi amintesc că mi-au oferit o mare plăcere, mi-au construit sentimentele și emoțiile de o manieră aparte. Acum îmi dau seama că nu aș fi putut trece prin lumea aceasta nebună fără resursele pe care mi le-au oferit aceste arte frumoase. Dar ca orice resursă este limitată. Ajungi să nu mai ai ce pune în locul ei. Îți mai trebuie încă 20 de ani ca să umpli golul, dacă mai ai noroc.

Norocul mi-a surâs! Căci m-am îndrăgostit de mozaic. Am început să lucrez cu o frenezie de care nu credeam să mai am parte. Fiecare lucrare are o poveste, o legendă, un vis, o stare deosebită, un dor în spatele ei.

Am început să realizez lucrări începând cu anul 2011, în august 2012 am fost admisă ca membru al British Association of Modern Mosaic (ulterior în anul 2016 m-am retras din considerente personale) iar în 27 octombrie 2012 am participat la The British Mosaic Forum unde am expus conform regulamentului o lucrare ”Troița”; în data de 16 aprilie 2016 am participat la expoziția de arte vizuale organizată de Finnish Model United Nations, în Helsinki, Finlanda unde am expus lucrările ”Primăvara”, ”Copacul fericirii”, ”Panseluțe”, ”Stea” și ”Diversitatea apei”; în data de 14 mai 2016 am fost invitată sa particip la expoziția de arte vizuale și concertul de muzică clasică organizată de Ambasada României la Helsinki, pentru Finlanda și Estonia,  unde am avut plăcerea să expun lucrările ”Vis”, ”Doamna Fantomă cu Pălărie”, ”Ploaie de vară”,  Plan Asimetric de Idei”, ”1 Martie”, ”O mie și una de nopți” inspirată din motivele tradiționale arabe, ”Cuvertură țărănească” și ”Geometrie Folk” – ultimele două inspirate din motive tradiționale românești;  27-29 noiembrie 2019 expoziția ”Viața în culori” Fitoceainărie Santhe, București organizata de Asociația Sfânta Sofia și Sfântul Ioan Rusu, Asociația Santhe și Spitalul Eftimie Diamandescu, județul Ilfov, unde am expus următoarele lucrări: ”Doamna Fantomă cu Pălărie”, ”Plan asimetric de idei”, ”Interferențe”, ”Pești”, ”Frize cu flori românești”, ”Geometrie Folk”, ”Cuvertură Românească” ultimele trei fiind inspirate din folclorul românesc.

Lucrarea ”1 Martie” este inspirată de sacrificiul legendar al eliberării soarelui.

Lucrarea ” Ploaie de vară” este inspirată de bogăția florală care rezistă în ciuda lipsei apei pe parcursul verii specifică sudului țării noastre – am dorit să fie o rugă pentru ploaie.

Lucrarea ”Doamna Fantomă cu Pălărie” este traducerea artistică a unui vis paranormal.

Lucrarea ”Bine ai venit în viața mea” este o expresie a femeii, mamei, soției ideale.

O poveste frumoasa, incantatoare, ce ne invata sa avem curajul sa facem arta oricand. Cine ar fi crezut ca niste placute mici si colorate pot spune astfel de povesti. Ei bine pot. Transmit emotie, transmit ganduri, spun ce vrei tu sa spui. Tablouri in bucatele de mozaic, tablouri pline de viata.
Sper ca si pe tine te-a incantat acest interviu si ca l-ai savutat alaturi de ceasca ta de cafea sau de ceai.
Urmareste-o pe Dana si pe Facebook: Dana Vlad
Povestea ta care este? Lasa-mi mesajul tau ca sa iti facem si tie povesteau auzita.

Articolul Dana Vlad – O poveste despre frumos, arta, culori,in piese de mozaic apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/dana-vlad-o-poveste-despre-frumos-arta-culoriin-piese-de-mozaic/feed/ 0
Freedom of royalty femininity https://shezen.ro/freedom-of-royalty-femininity/ https://shezen.ro/freedom-of-royalty-femininity/#respond Mon, 24 Aug 2020 12:14:51 +0000 https://shezen.ro/?p=5795 Articolul Freedom of royalty femininity apare prima dată în Shezen.

]]>

✨✨Jurnal de studio✨✨

Ai privit vreodata dincolo de nori? Dincolo de tot ce cunosti cu adevarat?
Dincolo de stele? Dincolo de orice univers?
Acolo unde iau nastere povestile cu zane, cu Ilene Cosanziene si Harapi Albi.
Acolo unde magia te invaluie si o simti pana in maduva oaselor, o simti pe obraji cum te atinge suav. O simti in inima…
Unde esti inconjurat de scantei si praf de zane. Acolo unde totul are sens si iti poti asculta doar sufletul cum canta cristalin. Acolo unde esti tu. Fericit, implitit, satisfacut, multumit.
Acolo iau nastere si tablourile mele.

Ti-am spus vreodata ce inseamna pentru mine pictura?
Inseamna intuitie, bucurie, magie, licurici, meditatie, calm, pace, serenitate, liniste, culoare.
Si este extrem de simplu sa le definesc pe toate intr-un singur cuvant si anume: SheZen


El este „Freedom of royalty femininity”, un tablou plin de culori, feminitate, senzualitate, puritate, pace si libertate.
A fost creat prin meditatie si ritualuri magice, cu cristale, lumanari, dragoste, creativitate si intuitie. Cu intentii de iubire, pace, libertate, feminitate, calm, afectiune si armonie.

Iti povesteam cu ceva timp in urma ca am avut candva o dorinta nemarginita, si anume sa combin arta reala cu cea intuitiv, sa pun magie si intentii in tablourile mele, sa pictez din vise, sa pictez realist, sa pictez abstract, sa pictez diferit, arta vizionara, arta fantastica.
Si uite ca visele mereu prin contur, mereu ne gasesc intr-un fel sau altul. Asa iau nastere tablourile mele, creatiile mele.


Poti intra si pe retelele de socializare ca sa ne urmaresti de aproape.

Pe facebook ne gasesti aici: SheZen
iar instagram aici: @SheZen.art

Articolul Freedom of royalty femininity apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/freedom-of-royalty-femininity/feed/ 0
Ana Ioachimescu – O pasiune despre scris, o pasiune terapeutica https://shezen.ro/shezentribe-ana-ioachimescu/ https://shezen.ro/shezentribe-ana-ioachimescu/#respond Mon, 30 Mar 2020 13:42:26 +0000 https://shezen.ro/?p=5342 Articolul Ana Ioachimescu – O pasiune despre scris, o pasiune terapeutica apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu minunata Ana Ioachimescu. Te invit si pe tine sa iti iei o ceasca mare si aromata de ceai sau de cafea, sa aflam povestea Anei despre pasiunea ei, scrisul. Inca de cand era mica, mica o vedeam cu un caiet in fata si un creion in mana asternand cu repeziciune ganduri si idei pe coala.
Foile se transformau cu repeziciune din albe in colorate, de la atat scris.

Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu Anei asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.

Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau. 

In primul rand sunt extrem de curioasa cum ai inceput tu sa scri. Cum si cand a inceput totul?

Sincer, nu tin minte cand am inceput sa scriu… Nu tin minte vreodata cand nu scriam. Cand eram mica, erau povesti copilaresti de dragoste, si povestile au evoluat odata cu mine. Intotdeauna am preferat sa scriu in engleza, desi romana e limba mea de nastere.


Cum te-a schimbat pe tine scrisul? 

De multe ori, ma ajuta sa procesez ce nu pot sa procesez numai in minte. Daca ma simt afectata de ceva, uneori incep sa scriu fara intentie pana ajung la o concluzie – e aproape terapeutic. Altfel, scrisul meu se schimba odata cu mine: lucrurile care ma intereseaza se schimba peste ani, si la fel si povestile mele.


Care este inspiratia ta? 

Orice e in jurul meu, dar in mod particular cand calatoresc. Odata ce incep sa ma odihnesc si sa observ frumusetea din jurul meu, parca nu mai pot sa ma opresc. Trebuie sa notez fiecare lucrusor care mi se pare frumos sau interesant–deobicei natura, arhitectura, oameni, etc. Peste timp, mi se formeaza mici teme intre lucrurile care le observ, si povestea incepe sa ia forma.

Ai un moment preferat al zilei in care sa scri? 

Scriu cel mai usor primul lucru dimineata, cu o ceasca de cafea si rasaritul la geam. Atunci mi se pare cel mai limpede capul, cel mai nepoluat de distractii.



Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

Cand eram mica, idealul meu era sa public carti si sa devin scriitor… Acum, nu prea ma intereseaza daca pot sa fac o cariera din scris, atata timp cat pot sa scriu cand am inspiratie. Ideal ar fi sa fie interesati oamenii de povestile mele si sa le citeasca, dar nu-i nimic daca raman doar pentru mine.

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Momentan lucrez la o nuvela despre pierdere, nemurire si frumusete. S-ar putea sa fie povestea cea mai apropriata inimii care am scris-o vreodata. A inceput cu o vacanta la Sighisoara acum 2.5 ani, si am crezut ca va fi doar o poveste scurta, dar mi-am dat seama ca aveam mai mult de zis peste ani.

Ce ne poate oferi acest proict? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur scrisul?

Sper sa ofere o vacanta intr-un loc mistic, un refugiu pentru dorintele si sperantele care nu vrem sa le admitem. Nu prea ofera niciun raspuns concret, doar o oportunitate sa exploreze oamenii intrebarile care ii sperie cel mai mult.

Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

Sincer, nu stiu… Inca scriu povesti scurte din cand in cand, deci poate o sa le compilez la un momentdat. Depinde cat timp am si unde ma duce inspiratia.


La cum esti de cunoscuta, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Nu prea stiu despre asta… Scrisul meu e destul de privat pentru mine, deci nu cred ca multi oameni imi cunosc secretul.

Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

Recent, o prietena din copilarie care mi-a citit cateva povesti mi-a zis ca i s-au parut profunde si ca e sigura ca voi fi psiholog bun (sunt la doctorat pentru psihologie). M-am simtit intelesa si apreciata.

Cum imbini viata personala cu scrisul? 

De multe ori, povestile mele sunt inspirate din viata mea, desi imaginatia de-obicei schimba povestea. Din motivul asta, povestile mele sunt foarte personale si nu las pe oricine sa le citeasca. E greu sa lasi pe altcineva sa vada cum gandesti, prin ce ai trecut si unde te duce imaginatia. Exista riscul ca oamenii te pot judeca.



Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?

E o intrebare destul de grea. Daca vorbim de scris, frumosul din jurul meu ma sprijina. Daca vorbim de viata personala–cam acelas lucru. Speranta ca viitorul va fi frumos, ca exista experiente placute care urmeaza. 

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitate si dorinta de a incepe sa scrie dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca? 

Nu te gandi! Doar apuca-te de scris, si nu-i nimic daca nu iti iese. S-ar putea sa fie terapeutic pentru tine oricum.


Astept cu nerabdare prima carte a Anei sa o rasfoiesc si sa o savurez.
Asa cum zice si Ana, da, scrisul este terapeutic, este o forma de arta, de a titi asterne emotiile si de a scapa de griji. Sper ca si pe tine te-a incantat acest interviu si ca l-ai savutat alaturi de ceasca ta de cafea sau de ceai.
Povestea ta care este? Lasa-mi mesajul tau ca sa iti facem si tie povesteau auzita.

Articolul Ana Ioachimescu – O pasiune despre scris, o pasiune terapeutica apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-ana-ioachimescu/feed/ 0
Coronavirus (corovid): cum navigam zen in aceasta perioada https://shezen.ro/coronavirus-corovid-cum-navigam-zen-in-aceasta-perioada/ https://shezen.ro/coronavirus-corovid-cum-navigam-zen-in-aceasta-perioada/#respond Sun, 29 Mar 2020 17:47:57 +0000 https://shezen.ro/?p=5321 Articolul Coronavirus (corovid): cum navigam zen in aceasta perioada apare prima dată în Shezen.

]]>

Coronavirus (corovid): cum navigam zen in aceasta perioada

Intotdeauna am fost si sunt o persoana optimista careia ii place sa vada culoarea, zambetul si bucuria in tot ceea ce ma inconjoara. Si acum la varsta asta inca vad formele din norii de pe cer, aproape orice trunchi de copac are o forma aparte in care descopar animale si fiinte mistice si magice, cred cu tarie si uneori chiar cu naivitate in bunatatea oamenilor.

Incerc pe cat pot de mult sa evit stirile negative, sa stau mereu pozitiva si sa gasesc mereu lucruri care imi produc o stare de bine.
Pana acum am reusit cu succes aproape de fiecare daca si pot spune mandra ca si in perioada asta am reusit sa stau optimista si linistita mai mult decat mi-am dorit si mi-am imaginat.

Sunt multe lucruri bune si rele care se intampla in acest moment, in aceasta lume, dar eu am ales sa ma concentrez asupra lucrurilor bune.

Pentru ca suntem totusi intr-o perioada dificila ce trebuie abordata cu extrem de multa seriozitate si responsabilitate, dar in acelasi timp cu extrem de mult calm si liniste, am creat pentru voi sesiunile de art coaching, un loc unde sa ne vedem online, sa ne destindem, sa invatam lucruri noi si sa raspundem la intrebari.
De asemenea vom lansa mai multe tutoriale din care sa inveti, articole interesante si tot felul de workshopuri online.
Daca iti doresti ceva nou te rog sa imi povestesti ce ti-ai dori si cu ce as putea sa te ghidez si ajut.
Imi doresc sa fiu o sursa de dragoste, de sprijin si de inspiratie pentru tine ca si pana acum, dar mai mult ca oricand in perioada asta.

Sunt aici ca sa ajut!


In primult rand oriunde te-ai afla in lume in acest moment, sper din tot sufletul ca tu, familia ta si cei dragi sunteri in siguranta.
Sunt in Bucuresti acum, alaturi de Dominic si Alex, suntem in siguranta, #stamacasa de cand a inceput toata povestea asta cu coronavirus. Am inceput sa pierd numaratoarea, 15, 16 sau 17 zile… Suntem hotarati sa face tot ce ne sta in putinta pentru a ajuta la aplatizarea acestei curbe. Si una dintre metode este sa stam linistiti in casa pentru urmatoarea perioada de timp.

Este un moment important pentru umanitate, creativitate, coneziune si da, chiar umor si relaxare.

Suntem cu totii intr-o situatie destul de dificila, mai dificila pentru unii decat pentru altii. Nu ma voi preface ca am respunsuri la intrebari despre aceasta perioada, despre virus, despre cand se va termina, vreau doar sa va povestesc ce am invatat de-a lungul anilor pictant prin acest proces, procesul creativ. 


Un mesaj potrivit si extrem de semnificativ pe care l-am trait de-a lungul anilor este urmatorul: „Traiesc prin pictura iar pictura m-a invatat sa traiesc”
Lectiile si sfaturile pe care le predau nu le-am simtit mai relevante precum in aceasta perioada in care suntem.

Iar aici vorbesc despre a imbratisa, despre a ne facem confortabili, de a accepta sau chiar de a ne juca cu ideea de a fi in regula in mister.
Este adevarat ca este destul de complicat, pentru ca suntem conceputi sa vrem sa cunoastem, vrem sa avem un plan, vrem sa stim unde trebuie sa ajungem, vrem sa avem o harta, iar asta este extrem de normal, sa ne dorim asa ceva pentru ca ne confera siguranta si ne face sa simtim ca detinem controlul.

Stilul acesta de pictura, de a picta fara un plan, fara o harta, sau o destinatie finala in minte, ne pune in „locul” in „spatiul” misterului.
Am stat in spatiul acesta al misterului, in spatiul necunoasterii foarte mult timp, in ultimi ani pictand in acest fel, pictand intuitiv. Este ceva ce devine mai usor cu cat exersezi mai mult si de asemenea atunci cand lasam putin din dorinta si nevoia de a trebui sa stim ce se va intampla ne afla inevitabil mult mai mult in momentul prezent, mai mult aici, acum, acel loc unde magia si neasteptatul, spontaneitatea, inovatia, creativitatea sunt cele mai prezente, in momentul prezent.

Mesajul este un reminder, atat pentru voi cat si pentru mine pentru perioada asta. Cu cat reusim mai mult timp sa fim in momentul prezent cu atat totul devine mai usor. Pentru mine pictura este una din activitatiile care ma ajuta sa fiu in momentul acum, cat si dansul, yoga, meditatia.

Vreau sa fiu alaturi de voi in perioada asta, si sa fiu o alta voce ce va incurajeaza sa incercati acele activitati ce va aduc pe voi in momentul prezent, care simtiti ca va ajuta.


Poti intra si pe retelele de socializare ca sa ne urmaresti de aproape.

Pe facebook ne gasesti aici: SheZen
iar instagram aici: @SheZen.art

Articolul Coronavirus (corovid): cum navigam zen in aceasta perioada apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/coronavirus-corovid-cum-navigam-zen-in-aceasta-perioada/feed/ 0
Review setul de acuarele Van Gogh Pocket Box Metallic & Interference. https://shezen.ro/review-setul-de-acuarele-van-gogh-pocket-box-metallic-interference/ https://shezen.ro/review-setul-de-acuarele-van-gogh-pocket-box-metallic-interference/#respond Wed, 11 Mar 2020 15:50:31 +0000 https://shezen.ro/?p=5278 Articolul Review setul de acuarele Van Gogh Pocket Box Metallic & Interference. apare prima dată în Shezen.

]]>

✨✨Jurnal de studio✨✨

Buna si bine te-am gasit. Astazi voi face un review despre setul de acuarele Van Gogh Pocket Box Metallic & Interference.

Prezentarea setului este impecabila, detalile sunt bine puse la punct.

Atat ambalajul exterior cat si cel interior sunt foarte bine gandite.

Cutia este extrem de elenagta, din plastic, bleomarin inchis, este usoara ceea ce pentru mine este un plus pentru ca o pot lua in calatorii. Are doar 126 de grame, 14 cm lungime, 9 cm latime si o grosimea de 2 cm.

Setul contine 12 acuarele detasabile, in noante metalizate si sidefate, ce pot fi inlocuite separat.

Contine noante de auriu, argintiu, aramiu, mai inchise sau mai deschise, dar si roz, bleo si verde toate metalizate, sidefate, cu un sclipici fin in ele.

Fiecare cutiuta este impachetata individual si are o lungime de 2 cm, 1 cm jumatate latime si o grosime de aprozimativ 1 cm.

Setul contine si o paleta alba din plastic incorporata in capac si un betisor cu varf ascutit pentru a putea scoate cutiutele cu acoarele din spatiul lor.

Si acum hai sa le testam. Prima culoare, un alb sidefat, cu putin sclipici, un alb metalizat. 

Urmeaza noante de auriu, mai deschis si mai inchis, noante de aramiu, griuri si apoi cele colorate. Culorile sunt destul de pigmentate, dar doar pe background inchis ies in evidenta in adevarata lor splendoare, pe coala alba nu prea se vad. Imi place cum se aseaza culorile  pe foaie.

Slipiciul din ele le face magice, le da o eleganta aparte.

Se pot amesteca si cu acuarele nemetalizate, dandu-le o nota de eleganta, de stralucire si acstora.

Nu se consuma repede, si imi place distanta dintre culori pentru ca nu se amesteca unele cu altele atunci cand este adaugat multa apa. Asa cum va spuneam, un produs foarte elegant, meditativ, ce satisface pasiunea si dorinta de sclipici.

Sper ca iti este benefic review-ul si daca tanjesti dupa sclipici, ti le reomand cu drag.

Poti intra si pe retelele de socializare ca sa ne urmaresti de aproape.

Pe facebook ne gasesti aici: SheZen
iar instagram aici: @SheZen.art

Articolul Review setul de acuarele Van Gogh Pocket Box Metallic & Interference. apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/review-setul-de-acuarele-van-gogh-pocket-box-metallic-interference/feed/ 0
Andreea Gaia – Artizan de lumanari cu intentii benefice https://shezen.ro/shezentribe-andreea-gaia/ https://shezen.ro/shezentribe-andreea-gaia/#respond Tue, 10 Mar 2020 17:19:31 +0000 https://shezen.ro/?p=5236 Articolul Andreea Gaia – Artizan de lumanari cu intentii benefice apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi avem o poveste extrem de incantatoare si de plina de magie pentru voi. Asa ca, dragilor, va invit la o ceasca mare si aromata de ceai sa aflam povestea Andreei. Andreea Gaia este o tanara extrem de pasionata de magie, de frumos, de bucuria oamenilor din jur, de tot ce este benefic. Asa a luat nastere proiectul ei Fantastia’s Candles, o poveste „scrisa cu un condei de foc”

Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu Andreei asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.

Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
Spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre pasiunea ta.

Bine v-am gasit!
In primul rand doresc sa imi exprim recunostina pentru oportunitatea de a face parte din acest minunat proiect. Va felicit pentru toate realizarile de pana acum, mult succes in continuare!
Eu sunt Andreea Gaia, artizan de lumanari cu intentii benefice.


Cum si cand a inceput totul?

Toata aceasta experienta a luat forma acum un an de zile. La acea vreme experimentam o perioada de reconfigurare umana si spirituala. Pe parcursul acestei experiente am trait o serie de revelatii despre conexiunea umana cu eul divin, cu vocea inimii.

Acest portal odata deschis, a inceput sa imi transmita informatii cu privire la punerea in scena a propriilor intentii, dorinte. Astfel ca am inceput sa utilizez aceste informatii in folosul meu si sa expun in scena ceea ce visam.
Acesta a fost momentul in care mi-am dat voie sa manifest aceste informatii cu ajutorul lumanarilor cu intentii.



Cum te-a schimbat pe tine aceasta experienta?

Oh, enorm. Daca privesc in urma, acum doi ani nici nu constientizam ce forta de manifestare interioara se afla in om, in univers, in orice.
Perspectiva mea asupra vietii in general ori vis a vis de ideologia universului, a fiintei umane, s-a schimbat enorm la acest moment, s-a dezvoltat intr-un alt sens.
M-a ajutat enorm de mult sa imi largesc viziunea si sa inteleg cum absolut totul este un dar pentru noi.
Cu siguranta aceasta experienta a fost si este pentru mine un portal de continua descoperire a Eului din interior.

 

Care este inspiratia ta?

Inspiratia mea este nesfarsita, aceasta isi trage seva din capacitatile curative/magice ale  naturii si universului de care sunt vesnic indragostita. Oamenii, energiile si provocarile acestora reprezinta zilnic o noua etalare si aprofundare a tot ceea ce am invatat pana acum, toate acestea sunt noi perspective ce pun imaginatia si dedicarea la treaba.
Conexiunea cu natura spirituala este reprezentata constant ca baza de sustinere in proiectul  meu de suflet, iar oamenii si experientele lor sunt pentru mine file diferite ale aceleiasi povesti ce ma inspira.



Care este idealul pentru tine?

Idealul meu reprezinta sansa de a participa constant in aceasta comuniune cu oamenii din jur in care sa pot impartasi revelatia de a fi prezent dincolo de aceasta experienta fizica si palpabila. Idealistic vorbind, aceasta experienta este o continuitate pe viata o viata in comuniunea sacra a naturii, o viata despre deschidere permanenta si despre echilibru. Echilibrul poate fi atins de absolut oricine,iar cata vreme propria-mi experienta si daruire conduce oamenii catre propriile revelatii, acesta este pentru mine atunci un scop ideal.
Lumanarile cu intentie vin si ofera personajului cheia catre propria deschidere in ceva mai maret, ceva mai divin, divinul din noi toti. Iar intoarcerea catre sinele divin reprezinta cea mai frumoasa calatorie, un dans sub clar de luna.


Ai o poveste extrem de fascinanta si de incantatoare ce te face sa stai cu respiratia taiata pentru a o ascupta pana la capat, ca sa nu pierzi nimic. Spune-ne te rog care este proiectul tau?

Proiectul meu tine de aceasta abilitate de manifestare cu ajutorul lumanarilor cu intentii pe care doresc sa o impartasesc oamenilor pentru a le oferi acestora, tot ceea ce mi-a oferit mie. Asadar vine si ofera calea catre vindecare interioara, un drum catre suflet luminat de aceasta energie a lumanarilor magice. Reprezinta deci un proiect de dezvoltare interioara, de manifestare a intentiilor de aplicare in univers a dorintelor si de eliminare a ce nu ne mai este util.

Care este cea mai frumoasa realizare din acest proiect?

Sunt enorm de multe realizari minunate pe care acest proiect mi le ofera personal dincolo de propriile revelatii si lucuri pe care le descopar si traiesc zilnic, practica unui astfel de mestesug de suflet imi ofera constant cai de dezvoltare interioara. Insa cea mai faina realizare este atunci cand manifestarea acestui proiect are ecou in vietile celorlalti si ne aduce in contact. Revelatiile lor cu privire la constientizarea faptului ca sunt artistii propriilor vieti, recapatand controlul de a prelua dalta care ciopleste opera de arta,viata lor… este pentru mine o magica realizare.

Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare,certitudine? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?

Este un proiect care ghideaza catre suflet si vindecare. Am folosit elemente a caror frecventa vin sa mobilizeze personajul sa expuna in realitate ceea ce isi doreste, ceea ce viseaza. Modalitatea de a face asta este reprezentata de intentia pe care eu o incarc in aceste lumanari, de plantele pe care le aduc in compozitie, adesea utilizez cristale, produse de fumigatie si desigur, amulete din natura cu o energie deja inmagazinata. De altfel lumanarile Fantasia sunt unelte care deschid usa conectarii cu natura, au abilitatea de a rupe si indeparta energii negative. Culorile joaca si ele un rol extrem de important,fiece culoare este reprezentata de o anumita frecventa, asadar, aceste culori sunt intotdeauna aplicate in functie de semnificatia si rolul lumanarii.
De altfel lucrez cu focul, foc care nu reprezinta altceva decat lumina. Focul are capacitatea de a transpune in realitate foarte rapid intentii,focul este purificator, creator, iar cand meridianele sunt deschise complet,asta se aplica extrem de rapid.

 


Woow, absolut fascinat si incantator, Andreea. Ce urmeaza: care va fi urmatoarea actiune bomba?

Va urma ceva cu totul minunat, desavarsit si intens. Urmatorul proiect vine sa puna pe tapet abilitatile shamanice ale naturii. O ramura a acestei actiuni are ca scop sa ajute sa impamanteze omul in coroana pamantului, de acolo de unde se trage seva originala.
Prima lumanare shamanica deja efectuata am numit-o Strigatul Strabunilor este o lumanare prin intermediul careia oamenii se pot impamanta usor, pot veni in comuniune cu spiritele plantelor, animalelor. Este o lumanare care are capacitatea de restabilire a esentei noastre divine inapoi in origini si de a ajuta sufletul sa inteleaga uniunea totala cu natura pe care samanii o traiau in timpurile lor.
Aceasta serie de lumanari va contine elemente foarte puternice care induc in aceasta stare de meditate in mod vizual si nu numai. Vor exista in principiu 3 serii de lumanari shamanice, cea despre care vorbeam mai sus de conexiune, iar celelalte vor fi de vindecare si de rupere a energiilor negative intense.



La cum esti de cunoscuta sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Sunt nespus de recunoscatoare pentru oamenii care intra in viata mea. Energia lor este cel mai frumos compliment, asta inseamna ca eu si oamenii din jurul meu am reusit sa ne atragem in mod reciproc pentru a starni ceva in viata celuilalt, eu ma bucur tare mult ca am putut ajunge la o astfel de frecventa, iar lor le multumesc de asemenea ca au aparut.
Dincolo de aceste lucruri am avut enorm de multi sustinatori in acest demers al meu,toti oamenii care au facut in asa fel incat sa cladeasca impreuna cu mine fundatia acestei pasiuni, pe aceasta cale le multumesc.
Prietenii mei, familia, oamenii care erau atrasi in mod inexplicabil de proiectul meu si au intervenit in nenumarate moduri pentru a cladi acest tot, apropiati ai inimii mele, cu totii reprezentam Fantasia, le multumesc!



Presupun ca de-a lungul anilor ai primit multe complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

Unul din cele mai frumoase complimente primite a fost cu siguranta momentul cand anumiti oameni mi-au dezvaluit cum datorita visului meu au inceput sa se increada mai mult in visul lor si felul in care asta le-a dat forta sa nu renunte. Eu cred ca este minunat atunci cand ascultam vocea inimii pentru prima oara,care ne indruma catre interiorul ce este necesar sa il manifestam, dar de multe ori testele vin sa ne puna la incercare indarjirea, astfel ca atunci cand testele astea pentru ei reprezinta un nou motiv de a se ambitiona si de a continua pe calea visului lor, inspirati de actiunile mele,constituie cel mai frumos compliment. 


Cum imbini viata personala cu artizanatul de lumanari?

Pentru mine viata personala dincolo de activitatile cotidiene reprezinta aceasta pasiune. Totul este interconectat in viata mea, tot ceea ce experimentez eu este tranpus in aceasta calatorie a lumanarilor magice. In viata mea nu exista separare, asa cum nu vad acest proiect ca pe o afacere, este copilul din mine pe care il nutresc zilnic prin orice traiesc. Copilul trebuie sa creasca mare, puternic si sa lucreze in lumina, iar lumina acestui intreg jongleaza cu tot ceea ce inseamna cotidian. Pentru mine aceasta activitate reprezinta a mare scriere a cartii vietii mele, carte pe care o scriu cu un condei de foc.

Banuiesc ca siguranta pe care o ai este data de ceva. Care este acel ceva?
Care este nucleul ,daca pot spune asa,care te sprijina sa nu cedezi?

Cum ar spune Carl Jung ‘cine priveste inauntru se trezeste’… Nu stiu exact cum functioneaza tot procedeul asta minunat prin care descoperim aceste nuclee, prin care ne’reintregim’ prinvind in interiorul nostru, cu astfel de proiecte. Ceea ce stiu este ca se produce aceasta reconfigurare, aceasta identificare, identificare care reprezinta o aliniere minunata a vocii sufletului cu realitatea, stii ca asta iti apartine.
Te defineste, nu poti deci abandona acest nucleu,reprezinta sprijinul si siguranta pentru a nu ceda.

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitatea si dorinta de a incepe sa practice acest experiment,dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca?

Sa isi asculte vocea inimii. Pe tot parcursul acestui an in care am lucrat in acest domeniu am invatat ca este necesar sa invatam sa diferentiem gandurile productive de cele negative care efectiv transmit emotie in functie de cum alegem sa hranim pe fiece in parte.
Cand vor ajunge sa inteleaga ca vocea inimii este acea voce autentica care efctiv te indruma  catre adevarata chemare si ii vor da curs,urmatorul blocaj de care se vor lovi va fi acela al mintii care vine de regula sa anuleze,sa ridice indoieli, sa puna intrebari,sa le spuna ca nu pot face asta. Acea voce minte. Dar aceasta voce pleaca din propriile incertitudini si lipsa de incredere in sine. Sa isi ofere raspunsurile,sa cerceteze ce semnifica aceasta voce speriata si sa se echilibreze. Atunci vor fi pregatiti sa mearga pe calea inimii,oricare este aceasta.



Fascinata si incantata de interviul Andreei, povestea Fantasia’s Candles, o poveste scrisa „cu un condei de foc”. Andreaa se joaca efeciv cu focul intr-unul dintre cele mai frumoase moduri cu putinta, intr-o maniera magica, benefica, pura si creativa. Sper ca si pe tine te-a incantat acest interviu si ca l-ai savutat.
Noi vom colabora cu Andreea si vom aduce magia Fantasia la cursurile noastre de pictura intuitiva SheZen, vom avea lumanari cu intentii de creasterea creativitatii si a intuitiei pe care le vom folosi in meditatiile noastre. Te invit si pe tine pe pagina ei de facebook sa vezi ce minunatii are, sa stai de vorba cu ea, sa iti creeze lumanarea benefica tie.

O poti urmari de aproape si pe retelele de socializare.

Pe facebook o gasesti aici: Fantasia’s Candles
Iar pe Instagram: @FantasyasCandles

Articolul Andreea Gaia – Artizan de lumanari cu intentii benefice apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-andreea-gaia/feed/ 0
Balerina cu acuarele https://shezen.ro/balerina-cu-acuarele/ https://shezen.ro/balerina-cu-acuarele/#respond Tue, 10 Mar 2020 10:00:37 +0000 https://shezen.ro/?p=5065 Articolul Balerina cu acuarele apare prima dată în Shezen.

]]>

✨✨Jurnal de studio✨✨

In urma cu cateva zile am pictat cu acuarele o balerina si m-am gandit sa va impartasesc si voua procesul realizarii ei.

Acuarelele sunt extrem de fluide si putin neasteptate pot spune. Cand lucrezi cu foarte multa apa, culoarea se poate plimba in moduri extrem de neasteptate pe coala de hartie. Ceea ce pe mine ma incanta foarte mult si ma ajuta in procesul meu meditativ, sa ma las dusa de val, sa nu am asteptari si sa o las pe ea sa creeze forme si tot felul de modele interesante.

Tabloul este realizat cu acuarele profesionale White Nights, pe coala de acuarele A4 de 300g/mp, iar pensulele pe care le-am folosit sunt pensula Tintoretto, realizata din par de veverita albastra de Kazan si pensula Kazan, realizata din par sintetic, ambele rotunde, de diferite dimensiuni. De cand am achizitionat pensulele acestea pentru acuarele am fost extrem de fascinata de ele. Tin multa apa si pastreaza pigmenul din culoare. In curand voi face un review despre ele, sa va povestesc mai multe.

Prima oara am schitat balerina pe foaie cu creion. Apoi am pictat fundalul, apoi rochita balerinei, iar la sfarsit, cand fundalul s-a uscat, am pictat pielea balerinei.
Poti vedea la un moment dat ca am folosit un spray cu spirt in el pentru a crea un efect interesant pe fundal. Spirtul in combinatie cu apa impinge in zonele in care atinge coala pigmentul creand un model interesant.

Culorile folosite sunt noante de mov – roz, putin turcoaz – albastru, un pic de negru diluat in apa, si crem pentru piele.

Poti intra si pe retelele de socializare ca sa ne urmaresti de aproape.

Pe facebook ne gasesti aici: SheZen
iar instagram aici: @SheZen.art

Articolul Balerina cu acuarele apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/balerina-cu-acuarele/feed/ 0
Alexandru Constantin – O poveste despre muzica si pictura https://shezen.ro/shezentribe-alexandruconstantin/ https://shezen.ro/shezentribe-alexandruconstantin/#respond Fri, 14 Feb 2020 14:22:39 +0000 https://shezen.ro/?p=5176 Articolul Alexandru Constantin – O poveste despre muzica si pictura apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu Alexandru Constantin. Alex, este un tanar tatic, pasionat de pictura, muzica, psihologie si coaching.

Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu lui Alex asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.

Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
Spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre pasiunea ta.

Salutare, sunt Alex! Sot si proaspat tatic acasa, profesionist in business pe zona de IT la serviciu si pasionat de pictura, muzica, psihologie si coaching printre picaturi 😊


Cum si cand a inceput totul?

Totul a inceput in copilarie, in scoala generala, cand obisnuiam sa pictez icoane pe sticla incurajat de profa’ de desen dar si de orele la care „chiuleam” regulamentar pentru a finaliza lucrarile ce urmau sa fie expuse la diverse expozitii. Acasa stateam in fata calculatorului facand muzica cu mouse-ul, folosind un soft de productie audio.

De atunci, sa fi trecut vreo 20 de ani, aceste placeri au fost puse pe pauza si am revenit la ele in urma unui workshop de creativitate in care m-am intalnit cu aceasta parte creativa pe care o pierdusem. Mi-am regasit aceasta parte de care imi era dor si am ramas impreuna de atunci 😊



Care este inspiratia ta?
Ma inspir din tot ceea ce ne inconjoara insa filtrez aceasta realitate prin lentila proprie, de moment. Copacul din curtea bunicii, de exemplu, in functie de starea mea de spirit, a celui care il observa, poate varia ca forma, culoare sau emotie transmisa. Astfel, reprezentarea lui pe o panza poate lua un milion de forme, toate fiind cat se poate de fidele realitatii momentului respectiv.

Mai concret, ma inspir mult din natura, arta si oameni dar si din emotii, trairi si experiente proprii.


Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

Mi-ar placea sa ajung sa am un ritm in care creez mai degraba decat un obiectiv maret. Am observat ca odata cu ritmul, toate celelalte vin la pachet: vizibilitate, maiestrie, satisfactie, interes din partea celorlalti pentru ceea ce creez. Din pacate, datorita vitezei in care traim si multiplelor prioritati aceste pasiuni nu au intotdeauna un loc stabilit si sunt „strecurate” pe acolo pe unde se poate. Desigur, mingea este la mine sa le gasesc locul, nu vreau sa imi gasesc scuze. Vorba poetului: arta cere sacrificii, iar pe unele nu sunt inca pregatit sa le fac 😊)

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Pe parte muzicala, am facut parte dintr-o trupa minunata din underground-ul romanesc – Orkid, cea mai mare realizare fiind faptul ca am scos niste materiale de calitate cu un sunet unic pe piata locala si am ajuns sa ne crestem publicul de la cateva sute la cateva mii. Intre timp, din cauza prioritatilor am iesit din trupa acum vreo doi ani. Baietii duc steagul mai departe insa eu m-am dedicat mai mult familiei si carierei. Asta nu inseamna ca am pus instrumentele in cui, mai colaborez ocazional cu diversi artisti, am un mini-studio acasa iar ocazional inregistrez diverse idei la care lucrez apoi pentru a le da o forma. In afara colaborarilor, nu am facut nicio piesa proprie publica, inca 😊 Experimentez cu tot felul de instrumente traditionale create de mine si sper ca in curand sa se materializeze ceva care poate fi prezentat publicului.



Pe zona de pictura, cum ziceam, nu am avut un obiectiv ci doar perioade mai intense si perioade mai relaxate. Mi-am propus sa fac asta pentru sufletul meu si sa nu pun o presiune pe aceasta pasiune, din punct de vedere al volumului de lucrari, al banilor sau al publicului. Vazand ca exista interes totusi pentru ce fac, am creat o pagina de Facebook – Alexandru Constantin Art, si m-am obisnuit sa dau share la lucrari si pe Instagram cu hashtagul #alexandruconstantin. De aici au aparut prieteni sau cunostinte interesate de lucrari si sunt mandru ca exista cateva zeci de linvinguri, dormitoare sau birouri decorate cu picturile mele 😊

Pasul urmator este sa imi definesc stiul. Am incercat mai multe stiluri pana acum din dorinta de a invata si intr-adevar lucrarile duc usor intr-o directie. Totusi nu pot sa spun ca m-am maturizat din punctul asta de vedere. In paralel ma bate gandul sa lucrez la un site pe care sa prezint lucrarile, de ce nu !?



Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?

Putem privi proiectul Alexandru Constantin Art din mai multe unghiuri:

Dintr-o perspectiva inspirationala, imi doresc ca oamenii sa inteleaga ca „talentul” este in fiecare dintre noi si ca a-l materializa inseamna mai degraba a nu face decat a face. Ma refer aici la piedicile auto-impuse, acele dialoguri cu noi insine in care ne spunem ca nu suntem destul de buni, ca nu avem talent, ca nu avem timp, ca nu suntem in stare. A nu face inseamna a nu lasa aceste ganduri si credinte sa capete radacini in noi. Alternativa e sa experimentam cu o curiozitate specifica copiilor, sa o facem cu blandete, rabdare si intuitie.

Din punct de vedere artistic cred ca oamenii se pot regasi in lucrarile mele inspirate din lucruri comune dar si din emotii pe care le avem in comun. Spuneam ca arta e o forma mai subtila de comunicare dar si de empatie.

Din punct de vedere estetic, un tablou atarnat pe un perete gol, schimba complet spatiul si energia, deschizandu-le catre nou si invitand la visare.

Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

O idee pe care o rumeg de mult timp este un vernisaj intim, cu pictura si muzica facute de mine, cu prieteni, cu vin si cu voie buna. Stiu ca va veni insa… prioritati, prioritati 😊


La cum esti de cunoscut, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Majoritatea urmaritorilor mei sunt oameni din aria mea sociala si ei vin din diverse domenii (business, arta, muzica). In afara de ei, sunt o mana de oameni care au dat peste proiect prin diverse cai, in mare parte retele sociale dar si prin recomandari. Notorietatea nu a fost un target pana in momentul asta deoarece am fost mai mult concentrat pe ce am eu nevoie din asta decat pe ce are nevoie publicul. Odata stabilit un ritm si un stil, cred ca voi acorda mai multa importanta urmaritorilor pentru a face un matching mai bun intre ceea ce am eu nevoie sa creez si ce au ei nevoie sa consume.

Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum? si cum imbini viata personala cu pasiunile tale? 

 Interesant cum ai formulat intrebarea pentru ca feedback-ul cel mai misto pe care l-am primit suna cam asa: „Bai, esti un om minunat, ai o familie minunata, super cariera, faci muzica si pictezi. Este fascinant cum ai timp de toate astea si cum toate iti ies asa cum iti doresti.” E usor? Nu. Dar e al naibii de frumos si satisfacator si merita sa o iei in fiecare dimineata de la capat pentru sentimentul de implinire pe care il ai seara 😊

Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?

In ceea ce ma priveste, reperele mele sunt interne. Ma ghidez dupa propriile nevoi si convingeri si asta imi aduce o oarecare constanta si predictibilitate. Sigur ca oamenii apropiati din jurul meu imi ofera oarece reper dar driverul meu principal este sa fiu un om asa cum imi doresc si nu asa cum isi doresc ceilalti. Este un fel de egoism sanatos daca vrei pentru ca am aflat ca numai fiind eu multumit si fericit pot sa dau mai departe si celorlalti.

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitatea si dorinta de a incepe sa practice pictura, dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca? 

E o vorba misto care mi-a ramas dupa acel curs de creativitate in care m-am re-intalnit cu partea mea creativa: „Daca poti merge inseamna ca poti dansa, daca poti vorbi inseamna ca poti canta.” Secretul este sa ne permitem sa facem ceea ce ne dorim, impotriva mesajelor subtile de descurajare pe care le intalnim de genul: „nu esti suficient de bun”, „nu ai studii in aria asta”, „nu va mai mai exista vreodata un…. la fel de…”, „esti prea batran/tanar/ocupat/slab pregatit ca sa…” etc.




Dragii mei, am citit cu emotie si bucurie interviul luat de Andreea lui Alex. Mi-a placut povestea lui, m-a fascinat si incantat. Ceea ce reuseste sa faca iti taie respiratia. Daca vreti sa il ascultati, ne va incanta pe 28 martie 2020 la Carol 53, de la 17:00. 🎸 Un live interpretat de el, o impovizatie la chitara precum o pictura pe panza, strat cu strat, plin de armonie si de emotie.

Poti intra si pe retelele de socializare ale eilui ca sa il urmaresti de aproape.

Pe facebook il gasesti aici: Alexandru Constantin Art
iar instagram aici: @andonealex

Articolul Alexandru Constantin – O poveste despre muzica si pictura apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-alexandruconstantin/feed/ 0
Carla Schoppel – turns paper to life https://shezen.ro/shezentribe-carlaschoppel/ https://shezen.ro/shezentribe-carlaschoppel/#respond Mon, 03 Feb 2020 18:24:38 +0000 https://shezen.ro/?p=5075 Articolul Carla Schoppel – turns paper to life apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu Carla Schoppel. Carla, fondatoarea Schoppel Cut (ne va povesti ea mai multe despe asta in randurile de mai jos) este o tanara pasionata, careia ii place sa scrie (poezie și proză, texte critice) si sa creeze arta vizuala, si anume colaje.

Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu Carlei asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.
Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
Spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre pasiunea ta.

Sunt Carla Schoppel, absolventă de Filosofie la UB (licență, master, doctorat). Despre mine și pasiunile mele aș povesti mult, dar măcar ele sunt interconectate, deci pot spune pe scurt. Studiile în domeniul filosofiei m-au determinat să îmi pun multe întrebări, să încerc să le găsesc un răspuns, dar mai ales să sondez prin intermediul lor artele, pe care le consider numitorul comun al umanității. Îmi place foarte mult să scriu (poezie și proză, texte critice – specifice vieții academice în care am înotat 8 ani-), asta dinainte de viața în universitate, iar ca urmare a acestei pasiuni am și evadat în urmă cu trei ani din lumea literelor, dar numai parțial, dorindu-mi să ilustrez cumva poeziile pe care le scriu. Așa am ajuns la arta vizuală direct. Deși eram familiarizată cu ea grație joburilor de curatoriat, de scriere și implementare a proiectelor de artă vizuală, pe care le desfășurasem cu diverse ocazii, am simțit nevoia să mă exprim și eu în acest fel.


Ce inseamna Schoppel Cut? Cum si cand a inceput totul?

Schoppel Cut pornește întâi de toate de la numele meu de familie, care este Schoppel. Nu eram neapărat fanul acestui tip de branding înainte de a inventa Schoppel Cut, însă mi s-a părut că această alăturare de cuvinte definește cel mai bine activitatea. Sunt singura din familia mea care mai poartă acest nume și sunt foarte legată de numele de familie datorită liniei paterne, de origine săsească. Cut exprimă foarte bine ceea ce se întâmplă în producerea unui colaj analog: cut and paste, doar că manual, cu foarfecă, bisturiu și lipici.

Schoppel Cut a început prin 2017, într-o noapte, când nu știam cum să lipesc pe panoplia din fața biroului toate imaginile care mă inspirau atunci când scriam și pe care le decupasem dintr-un album de licitație. Am decupat din imagini atât cât să rămână ceea ce îmi plăcea, din lipsă de spațiu, iar apoi am descoperit că împreună, imaginile rămase, construiau o nouă poveste. Pot spune că apoi doar am repetat procedeul, doar că mutând ilustrația într-un caiet de schițe, folosind din ce în ce mai multe imagini. 




Cum te-au schimbat pe tine colajele? 

Întâi de toate, colajul a fost o modalitate de a crea lucrări de artă care îmi plac și pe care mi le permit. Haha! Apoi, a fost o cale prin care mi-am descoperit imaginarul și patternurile, o cale prin care am aflat o mulțime de lucruri despre ceea ce mă intrigă și despre cum pot construi o imagine apelând atât la propriile tipare, cât și la elemente din istoria artei, care îmi plac. De ce îmi plac imaginile astea? Cum le pot alătura astfel încât să spun o poveste despre mine și lucrurile pe care le observ în lumea pe care o locuiesc? Astea ar fi câteva dintre efectele produse de colajul analog.  

Care este inspiratia ta? 

Inspirația mea o reprezintă, în mod brut, alte lucrări de artă. Decupez preponderent din albume și reviste de artă, iar asta a fost greu de acceptat pentru cineva ca mine, care iubește cărțile, dar mai ales care a participat la scoaterea lor din tipar. Însă tocmai această resursă cumva limitată de materiale m-a motivat să creez colajele din hârtie, în ciuda avansului tehnologic care mi-ar permite cu mai multă libertate să creez în mediul digital. Ceea ce dă viață unui colaj este întoarcerea sinceră către mine însămi, o sondare a ceea ce tot spun că e conflictul, visul sau întrebarea de la baza mea. Pe scurt, nevoia de a crea o poezie vizuală.

Ai un moment preferat al zilei in care sa faci colaje? 

Înainte lucram seara, în weekenduri, când ar fi trebuit să mă văd cu prietenii. Nu era neapărat momentul preferat, dar din cauza joburilor de peste zi doar atunci găseam răgaz. Simplul fapt că aveam acel timp la dispoziție mă motiva enorm. De curând însă, împreună cu prietenul meu, care este pictor, am luat în comun un spațiu de atelier unde venim ca la serviciu, uneori chiar mai mult de opt ore pe zi. Aici reușim să facem deranjul care acasă ne stingherea, așa că acum lucrăm liber, în tot felul de momente ale zilei. Pot spune totuși că seara îmi simt mintea mai trează pentru asta.


Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

În afară de faptul că îmi doresc serii de lucrări care să constituie de fiecare dată o bună expoziție, închegată din punct de vedere vizual și conceptual, visez la a ilustra cărțile proprii, dar și altele, cu colajele mele. 

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Proiectul Schoppel Cut, așa cum ar fi el cunoscut publicului, e nou. Abia anul trecut l-am înscris în proiecte precum Street Delivery, expunând în București, Oradea, Bacău. Ulterior, colajele au ajuns în galerii de artă sau în casele prietenilor și ale colecționarilor. Au ilustrat diverse reviste independente sau articole din online. Am fost invitată în rezidențe artistice. Scopul Schoppel Cut era popularizarea fiindcă nu cred în arta de culise și aveam nevoie de o busolă care să indice publicul și reacția publicului atunci când vine vorba despre colajele mele. Fiind puține realizări momentan, pot spune că cea mai mare realizare este aceea de a fi avut curajul să scot în lume o pasiune care nu era vizibilă în cazul meu dintotdeauna. 



Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?

În cazul artei vizuale, oricare ar fi mediul utilizat, publicul poate extrage o mulțime de lucruri: de la abilitatea de a teoretiza și problematiza la capacitatea de a găsi propriile moduri de exprimare artistică. Schoppel Cut nu este numai o incursiune în ceea ce ar fi persoana mea, ci și provocarea de a adresa celorlalți întrebări prin intermediul colajelor. Iar aceste întrebări sunt despre conflictele interioare, cu societatea, despre lumi utopice, distopice etc. E un exercițiu de acceptare a artei perisabile și a abilității de a da copy paste unor lucrări de artă, dar și propriilor viziuni despre încadrarea unor modele în altfel de narațiuni vizuale. 

Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

Haha, nu știu cât de bombă sau spectaculos. Urmează în februarie o expoziție în Celula, un spațiu expozițional experimental. Apoi, desigur, voi lucra la alte colaje și voi identifica noi proiecte în care să fac vizibilă activitatea Schoppel Cut, fie ele expoziții sau altfel de proiecte. 

La cum esti de cunoscuta, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Cunoscută sunt mai degrabă datorită proiectelor editoriale sau care au ținut de promovarea artiștilor, asta dacă chiar sunt cunoscută, hahaha. În online abia am început să promovez Schoppel Cut pe instagram și facebook, ceea ce înseamnă că în momentul de față mai toți cei care știu despre colajele mele sunt prietenii de pe facebook și vizitatorii ocazionali ai proiectelor în care apare Schoppel Cut. Sunt în curs de dezvoltare a acestei strategii. Mult timp a fost mult mai ușor să promovez artiștii locali decât să implementez planuri de promovare în online a propriilor creații. 

Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

Cred că uit des complimentele și rețin criticile. Câtă vreme complimentele sunt în acord cu imaginea mea despre sine, acestea tind să se dizolve. Totuși, din ceea ce apreciază oamenii la mine și o mai și spun (să știi că foarte rar oamenii mă complimentează) aș numi: modul în care scriu, atenția pe care o acord viselor mele, sinceritatea de a scrie în online tot felul de baliverne de râsu’-plânsu’, pasiunea mea pentru povești – pot vorbi ore întregi despre Alice în Țara Minunilor sau despre visele pe care le aveau grecii în Antichitate. Dacă aș alege un compliment care m-a flatat cu adevărat, mai ales fiindcă nu a venit de la mai multe persoane, este acela că semăn cu unul dintre personajele lui Marquez, care este unul dintre scriitorii mei preferați. 




Cum imbini viata personala cu arta? 

De jumătate de an, de când am luat calea freelancing-ului, cele două se împacă foarte bine. În plus, faptul că prietenul meu este artist elimină toate acele obstacole care apar de regulă între viața personală și proiectele artistice. De asemenea, am început să îmbin talentele obținute de-a lungul joburilor și să dispun și acum, ca liber profesionist, de tot ceea ce îmi trebuie pentru un bun management al timpului și al resurselor. Mă declar fericită, relaxată și inspirată 🙂

Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?

Foarte mult timp am suferit de acea nevoie de siguranță care se referă la planul financiar. Am descoperit însă că atâta vreme cât ești liniștit și bine ancorat în tine însuți vin o mulțime de proiecte și surse de inspirație. Așadar, ceea ce îmi dă acum siguranță este încrederea în mine însămi, iar din asta derivă și încrederea celorlalți în potențialul meu, dar mai ales în încrederea pe care o au față de ceea ce ofer, concret, în relațiile cu ei. Cedez greu sau deloc, mai degrabă. Nu e nimic care să nu treacă și care să nu deschidă ușa către ceva mai bun. 

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitatea si dorinta de a incepe sa practice arta, colaje dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca? 

Tocmai de curând am primit în atelier vizita cuiva care văzuse ce fac și a dorit să încerce. Am petrecut câteva ore împreună decupând, consultându-ne, lipind. Nu cred în competiție atunci când vine vorba de artă și chiar dacă unele lucrări sunt mai bune decât altele nu înseamnă că nu trebuie să încercăm. Inclusiv eu mai am o mulțime de lucruri de învățat, urmăresc artiști care fac o treabă extraordinară, dar nu mă compar cu ei, doar îi apreciez enorm și sper să desăvârșesc propria metodă. Colajul este o variantă facilă de a crea artă, mai facilă decât grafica sau pictura, cu siguranță, așa că încurajez pe oricine să se exprime astfel, mai ales dacă nu are alte instrumente la îndemână. 



Dragii mei, am citit cu emotie si bucurie interviul luat de Andreea Carlei. Mi-a placut povestea ei, m-a fascinat. Proiectul ei este magic, unic, plin de pasiune.

Poti intra si pe retelele de socializare ale ei ca sa o urmaresti de aproape.

Pe facebook o gasesti aici: Schoppel Cut
iar instagram aici: @schoppelcut

Articolul Carla Schoppel – turns paper to life apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-carlaschoppel/feed/ 0
Permite schimbarea https://shezen.ro/permite-schimbarea/ https://shezen.ro/permite-schimbarea/#respond Mon, 03 Feb 2020 17:01:00 +0000 https://shezen.ro/?p=5216 Articolul Permite schimbarea apare prima dată în Shezen.

]]>

Astazi povestim despre o regula in procesul picturii intuitive
Ce-i drept, de multe ori sunt cea care incalca regulile, dar sunt cateva principii pe care incerc sa nu le incalc atunci cand picrez.

Permite schimbarea

Pentru a putea sa permiti schimbarea in creatiile tale, in procesul de pictura, este indicat sa scapi de ideile preconcepute, de cum trebuie sa iasa sau in ce directie trebuie sa se indrepte. Deschizandu-te necunoscutului vei reusi sa ai un proces intuitiv.

Pictand astfel, lasandu-ne ghidati de intuitie, ne vom conecta cu momentul prezent, si de asemenea ne vom consolida capacitatea noastra de a naviga in marile schimbari care se prezinta inevitabil in afara panzei, in viata noastra.

Cu alte cuvinte, cu cat permitem schimbarea in panza noastra cu atat vom reusi sa fim mai confortabili si sa permitem schimbarea in viata noastra de zi cu zi. 


Schimbarea s-a intamplat si in viata SheZen, prin pierderea locatiei unde tineam cursurile de pictura intuitiva. La inceput am fost putin trista, dezamagita. Dar am realizat ca, inchizand o usa se vor deschide altele, si de cele mai multe ori mult mai colorate si mai benefice.

Asa am ajus sa tinem cursurile de pictura intuitiva la Ahimsa Yoga Studio, un loc atat de creativ, plin energii benefice, cu pasiune.

Urmatorul curs va avea loc pe 14 martie 2020, unde va astept cu sufletul deschis sa va fiu ghid in necunoscut, sa va ghidez intr-o calatorie magica si inedita. Sa invatam sa ne ascultam intuitia si sa ne dezvoltam creativitatea.


Poti intra si pe retelele de socializare ca sa ne urmaresti de aproape, sa vezi ce evenimente urmeaza.

Pe facebook ne gasesti aici: SheZen
iar instagram aici: @SheZen.art

Articolul Permite schimbarea apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/permite-schimbarea/feed/ 0
Valentina Condruz – Profesoara de Yoga, calator pe carari spirituale https://shezen.ro/shezentribe-valentinacondruz/ https://shezen.ro/shezentribe-valentinacondruz/#comments Tue, 28 Jan 2020 12:13:27 +0000 https://shezen.ro/?p=4834 Articolul Valentina Condruz – Profesoara de Yoga, calator pe carari spirituale apare prima dată în Shezen.

]]>

Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu Valentina Condruz. Valentina, fondatoarea ElephantYogi (ne va povesti ea mai multe despe asta in randurile de mai jos) este o tanara ambitioasa, doritoare de cunoastere si de dezvoltare, atat a sa, cat si acelor din jurul ei.

Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu Valentinei asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.
Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
In primul rand sunt extrem de curioasa cum ai inceput tu sa faci Yoga. Cum si cand a inceput totul?

Bună, Andreea! Îți mulțumesc pentru că m-ati ales să fac parte din proiectul vostru de suflet!

Călătoria mea yogică a început acum aproximativ 2 ani. Ca mulți alții, mă aflam într-o perioadă a vieții în care aveam nevoie de răspunsuri, nu mai știam cine sunt, ce vreau și nici ce mă face fericită. Ajunsesem într-un punct în care doar în timpul petrecut la job mă puteam concentra. În timpul liber mă frământau diferite gânduri, mintea mea era agitată, crea diferite scenarii și dădea naștere unei vaste palete de frici. Aveam insomnii și stări de anxietate, nu eram deloc prezentă, uitam tot ce vorbeam cu persoanele din jurul meu, ma plângeam non-stop de tot ce mă nemulțumea în viața mea, mă certam cu toți apropiații. Efectiv nu eram eu!


Cum te-a schimbat pe tine Yoga? 

În primul rând, Yoga mi-a arătat și îmi arată că petrecând timp cu mine este cel mai simplu și cel mai bun mod de a mă autocunoaște. Mă ajută să mă încarc cu răbdare, cu energie pozitivă, mă face să mă manifest cu mai multă blândețe și înțelegere în relațiile cu ceilalți.

Yoga mă învață cum să îmi gestionezi mai ușor emoțiile, cum să le îmbrățișez și să le las să plece. De asemenea, Yoga mi-a desființat o parte din convingerile limitative și mi-a înlăturat câteva din măștile de protecție, folosite încă din copilărie ca metodă de apărare, și care, acum în viața de adult, nu îmi erau de niciun folos.

Acum sunt un mai bun observator al propriilor mele reacții, îmi este mai ușor să le accept defectele celor din jurul meu, să le văd calitățile și să îi îmbrățișez exact așa cum sunt.

În relația cu mine, am acceptat că este suficient să fiu și nu trebuie să dovedesc nimic pentru a fi iubită. Am învățat că atunci când caut validarea celorlalți și când încerc să fiu perfectă, îmi pierd autenticitatea și mă pierd pe mine.

Relațiile mele s-au îmbunătățit, oamenii din jurul meu simt acum mai multă bucurie și plăcere în a petrece timp cu mine, chiar dacă acest timp scurt.

Insomnia a trecut, memoria a revenit, puterea de concentrare s-a îmbunătățit.

Relația cu mama mea este cu totul alta, am rupt bariere care mă împiedicau să o înțeleg și acum sunt bucuroasă că suntem mult mai apropiate.

Yoga mi-a adus oameni minunați în cale și de la care am foarte multe de învățat.

Yoga mă învață în fiecare zi cum să fiu recunoscătoare și ce dar prețios este viața!


Care este inspiratia ta? 

Toate ființele din jurul meu mă inspiră, profesorii mei de Yoga, iubitul meu, prietenii, colegii, persoanele cu care interacționez poate o singură dată și chiar și pisicul meu.

Consider că oamenii care fac parte din viața mea nu sunt aici întămplător și am ceva de învățat de la ei. Nu cred că pot găsi inspirația doar într-un loc sau doar la o persoană, cred că este suficient să păstrez o atitudine deschisă, să observ fără să judec și să fiu curioasă, iar învățăturile și creativitatea se vor manifesta.

Ai un moment preferat al zilei in care sa practici Yoga? 

Nu, însă pentru mine contează unde practic Yoga. Energia locului trebuie să mă facă să mă simt ca acasă și să mă inspire. De aceea, dacă merg la clasele de Yoga de la sală simt că fac fitness, pe când atunci când practic acasă sau la studio experiența este cu totul alta.

Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

Nu mi-am propus un ideal, am făcut asta toată viața! Mi-am dorit și am luptat să creez o persoană pe care eu o credeam ideală și m-am depărtat de mine.

Ce pot spune este că îmi doresc să continui acest drum al autocunoașterii, îmi doresc să împărtășesc cu cât mai multe persoane și să învăț de la cei care au pășit deja pe acest drum.

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Proiectul meu se numește Elephantyogi. Povestea a luat naștere la o clasă de Yoga, într-o meditație ghidată, când un elefant cu urechile imense m-a privit în ochi și mi-a zâmbit, pe cât era de mare și puternic, pe atât era de blând și plin de iubire. M-am identificat cu el și am pornit la drum împreună.

Sunt încă la început, deci încă nu am experimentat foarte multe, însă feedback-ul pe care l-am primit a fost că dedicația și entuziasmul pe care le manifest în acest proiect sunt o inspirație pentru cei din jurul meu, îi motivează și le dau o stare de bine.

Ce ne poate oferi acest proict? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur Yoga?

Îmi propun prin acest proiect să creez cadrul potrivit pentru toți cei care doresc să își înfrumusețeze viața, care sunt în căutare de răspunsuri și care vor să se dezvolte personal, așa cum am fost și sunt și eu.

Ofer ghidare celor care nu știu de unde să înceapă, le împărtășesc cunoștințele acumulate, le ofer sprijin așa cum și eu la rândul meu am primit și primesc. Deschid ușa chiar și pentru o îmbrățisare și o vorbă bună.

Pe lângă partea spirituală și de dezvoltare personală, Yoga oferă o multitudine de benficii fizice, cum ar fi:

  • Îmbunătățește postura corporală și elimină durerile de spate,
  • Reduce stresul și crește calitatea somnului,
  • Îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare,
  • Menține sănătatea articulațiilor și a sistemului osos,
  • Energizează corpul, crește mobilitatea și flexbilitatea, contribuie la construirea unui corp armonios.

Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

Deschid calea pentru toți cei care nu au practicat niciodată Yoga, astfel începând cu 8 februarie, în fiecare sâmbată de la ora 12, voi preda clase de Hatha Yoga dedicate începătorilor, la Ahimsa Yoga Studio.

Am construit un Workshop experiential de introducere în Yoga sper să îl lansez tot în luna februarie, și un workshop de Yoga feminină, pe care îl voi lansa în luna martie.

Tot în luna martie voi participa la “Școala altfel”, unde voi împărtăși cu elevi de școală primară practica Yoga.

Colaborez cu Alexandra Muscalu, și în luna aprilie, vom lansa ateliere de pictură intuitivă și Yoga, menite să ofere relaxare, bucurie, inspirație, creativitate și stare de bine.

Iar în luna iunie organizez primul retreat de Yoga, destinat tuturor celor dornici să experimenteze o vacanță dedicată sufletului, ce va avea loc în Cappadocia, Turcia.

La cum esti de cunoscuta, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Cred că relațiile din mediul virtual aduc beneficii de ambele părți, ne inspirăm și ne susținem reciproc, și cel mai important este că crează conexiuni care pot duce la colaborări frumoase.

Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

Complimentul pe care îl privesc ca fiind minunat este atunci când mi se spune că radiez bucurie.

Cum imbini viata personala cu Yoga? 

Acum văd Yoga ca pe un stil de viață, pentru că am cu mine în permanență tot ce mă învață.

Însă ce pot spune este că și eu am un job de la 8 la 17, și că în acest context apreciez beneficiile Yoga și mai mult. Mă ajută să îmi încep ziua cu liniște și calm, mă susține să fiu creativă și motivată, mă ajută să îmi dezmorțesc corpul după o zi întreagă de stat la birou și ajung acasă cu o stare de bine și relaxată.



Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?

Întotdeauna am fost o persoană optimistă și motivată, însă acum, când sunt mai conștientă de calitățile și defectele mele, când am experimentat și am observat că frica nu face altceva decât să îmi pună bariere, să ma limiteze, când am acceptat că un eșec este de fapt o lecție, atunci am decis că intenția este mai importantă decât magnitudinea rezultatului și că punând suflet și pasiune în ceea ce fac, cu siguranță va conduce la ceva minunat.

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitate si dorinta de a incepe sa practice Yoga dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca? 

În Yoga nu există competiție, există explorare, nu exista provocari, există descoperiri. În Yoga nu trebuie să dovedești nimic, trebuie doar să fii prezent și să îți acorzi timp. În ashramul din India, Guru ne spunea mereu “Practice, practice and practice! You cannot fail, you just become more and more experienced!”. Le recomand să se documenteze despre stilurile de Yoga, să participle la un workshop de Introducere în Yoga, să aleagă un stil pe care îl consideră potrivi, să meargă la clase de începători și apoi, să încerce mai multe stiluri, mai mulți profesori și chiar mai multe studiouri, până găsesc potrivirea perfectă.

Namaste!

Dragii mei, am citit cu emotie si bucurie interviul luat de Andreea Valentinei. Mi-a placut povestea ei, m-a fascinat. Proiectul ei este magic, plin de pasiune si de zambete. Urmeaza proiecte si evenimente superbe, fascinante pot spune.

Poti intra si pe retelele de socializare ale ei ca sa o urmaresti de aproape, sa vezi ce evenimente urmeaza.

Pe facebook o gasesti aici: ElephantYogi
iar instagram aici: @elephant_yogi

Articolul Valentina Condruz – Profesoara de Yoga, calator pe carari spirituale apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/shezentribe-valentinacondruz/feed/ 1
Andreea Bucurica – pasionata de cuvinte frumoase, blogger https://shezen.ro/andreea-bucurica/ https://shezen.ro/andreea-bucurica/#comments Tue, 21 Jan 2020 20:41:52 +0000 https://shezen.ro/?p=4804 Articolul Andreea Bucurica – pasionata de cuvinte frumoase, blogger apare prima dată în Shezen.

]]>

Proiectul SheZen Tribe, un loc unde vream sa impartasim cu voi povestea unor oameni pasionati si talentati, ca ea sa fie auzita.
Impreuna cu minunata Andreea Bucurica, suflet pasionat de scris, blogger magnific, pregatim articole super faine. Dar pentru inceput sa stam de vorba cu Andreea, ca sa ii cunoastem povestea, sa vedem cum si de unde a inceput ea pasiunea pentru scris.

Buna Andreea, imi face o deosebita placeri si onoare sa stam de vorba si sa povestim despre tine, despre pasiunea ta. Cine esti tu in cateva cuvinte?

Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu.


Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
In primul rand sunt extrem de curioasa cum ai inceput tu sa scri articole. Cum si cand a inceput totul?

Hmmm… mi-a trebuit destul de mult curaj sa incep acest proiect, mereu imi spuneam ca sunt o gramada de bloggerite care sunt foarte cunoscute si au un puternic impact asupra urmatorilor, ce rost mai are sa apar si eu, cine ma va vedea? Intr-o simpla zi m-am hotarat, am scris articolul si am dat publicare😁😁.
Nu mai aveam cum sa dau inapoi iti dai seama 😂😂 asa ca mi-am luat inima in dinti si am continuat.

Imi place ceea ce imi povestesti, si ma incanta tare. Cu totii avem dificultatea de a accepta cine suntem, ceea ce facem pana in punctul de start, pana in acel moment, cand totul capata sens. E datoria noastra sa inspiram alti oameni prin ceea ce facem sa invete sa porneasca, sa faca, sa creeze. Cum te-a schimbat pe tine acest blog?

Schimbat? Nu stiu daca pot numi asa, cert este ca sunt mult organizata, mai atenta la detalii si mereu in actiune pentru a veni cu ceva nou si captiv.

Care este inspiratia ta?

Imi place mult sa fiu eu, sa fiu directa si sincera in tot ceea ce exprim, asa ca inspiratie nu prea am, sunt momente cand pur si simplu imi vin idei… sau sunt momente cand stau cu orele si nimic. Ei ce crezi ca fac atunci? Apelez la notitele din telefon😁 am o gramada de articole incepute si neterminate😂😂.
Ca si foto nu sunt priceputa, mai deloc, asta pana intr-o zi cand am cunoscut-o pe frumoasa Alexandra Muscalu, un fotograf perfect, din punctul meu de vedere, mereu este langa mine si ma sprijina. Pe aceasta cale tin sa-i multumesc pentru tot😘😘

Ai un moment preferat al zilei in care simți nevoia sa scri?

Sincer pana acum nu am tinut cont sa vad in care moment al zilei sunt mai luminata 😂 dar mi-ai dat o idee buna, chiar voi urmari acest lucru.

Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?

Sti tu perceptia fiecarui om, cred eu, cat mai sus posibil. DA, imi doresc sa ajung cat mai sus, dar sunt si foarte constienta ca pentru acest lucru sa fie activat este nevoie de multa munca, rabdare, acceptare,  documentare, etc.

Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?

Nici nu stiu cu ce sa incep ca sa fiu suficient de inteleasa asa cum imi doresc. Acest inceput nu are nici o poveste, ti-am si spus anterior, totul a inceput spontan, bine gandul il aveam de mult timp insa nu aveam curajul. Cred eu, cea mai mare realizare pe tot acest drum parcurs, este acel articol cu cele mai multe like-uri din partea cititorilor. Este cea mai mare multumire a mea, imi doresc enorm ca fiecare articol in care imi exprim sentimentul sa ajunga acolo unde trebuie.

Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?

Buna intrebare, eu as vrea sa cuprinda toate elementele necesare pentru a fi undeva pe o scara inalta a clasificarii, dar ști cum e, asta nu o pot spune eu… Doar acei oameni care isi rup din timpul lor pentru a-mi citi mie articolul. In aceasta lume a mea,vreau sa punctez exact esentialul de care are nevoie fiecare dintre noi.

Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?

Momentan acea actiune „bomba” exista 😁😁 este aceasta colaborare cu voi de care sunt mandra si sper eu sa fie exact asa cum ne-am dorit. Cand voi lansa urmatoarea, „bomba” veti fi primii care veti afla 😘

La cum esti de cunoscuta, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?

Mi-as fi dorit sa fiu la acel stadiu in care sunt intr-adevar cunoscuta, dar momentan ma multumesc cum sunt, lupt pentru a inainta. Acesti urmaritori pe care toti ii avem, sunt acele persoane minunate care noua, ne dau elanul de care avem nevoie pentru a ne perfectiona tot mai mult in ceea ce facem. Ajungem la acel stadiu in care nu dorim să dezamagim, transmiterea catre ei sa fie impecabila, redactat si pozat.

Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum?

Nu cred ca as putea face o selectare sau un top, cum vrei sa-l numesti, a commentarilor primite de la cititori, ar fi nepoliticos din partea mea, stiu ca sunt scrise din suflet.

Cum imbini viata personala cu această pasiune a ta?

Chiar trebuie sa raspund la aceasta intrebare? 😂
,, fiul meu- mami,mami ce frumos ne-am jucat astazi, trebuie sa scri pe blog 😂😂 sau mami uite ce peisaj frumos, ia de tu o poza si pune-o pe instagram

Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?

Nu pot spune ca este vorba de un lucru anume, mai degraba un sentiment, acel sentiment de a ajunge acolo unde imi doresc. Iti vine sa crezi? Este acel cadru, care efectiv ma impiedica sa incep acest proiect mult visat, iar acum este baza care ma sustine sa ajung acolo unde visez de când am inceput😁😁. Interesant nu?

Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitate si dorinta de a incepe dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca?

Nu stiu daca sunt eu persoana potrivita pentru a da un sfat, acel sfat de inceput pentru a te impinge sa invingi acel critic interior ,atata timp cat si eu l-am avut si mi-a fost destul de greu sa-l  înving… L-am luat in brate pe Fie ce o fi, incercati, poate functioneaza si la voi.

Eu una ma bucur tare ca am stat de vorba si am povestit, ca te-am cunoscut si ca ti-am auzit o parte din povestea ta frumoasa.
Andreea ne va ajuta sa scrie frumoasele interviuri pentru SheZenTribe.

Poti intra si pe retelele de socializare ale ei ca sa o urmaresti de aproape.

Pe facebook o gasesti aici: https://www.facebook.com/andreeablogger/
iar instagram aici: https://www.instagram.com/bucurica_andreea/
Andreea are si un blog super cool, unde poti citi o gramada de articole interesante. https://lifeofbucurica.wordpress.com/?fbclid=IwAR1H8IdBjBfNnOgV237CUASZ1CJFAudw9z0bkgmGDAol8jRYuZ3SF1lCgJ0

Articolul Andreea Bucurica – pasionata de cuvinte frumoase, blogger apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/andreea-bucurica/feed/ 2
SheZenTribe https://shezen.ro/shezen-tribe/ https://shezen.ro/shezen-tribe/#respond Fri, 10 Jan 2020 19:42:50 +0000 https://shezen.ro/?p=4785 Articolul SheZenTribe apare prima dată în Shezen.

]]>

SheZen Tribe

Sunt super entuziasmata si incantata sa impartasesc cu voi ceva extrem de nou si de minunat.

De-a lungul anilor am intalnit atat de multe persoane talentate si pasionate, suflete magice ce au de spus atat de multe lucruri remarcabile, povesti din care putem invata atat de multe lucruri, ce merita sa fie auzite.

Asa a luat nastere proiectul SheZen Tribe, un loc unde vream sa impartasim cu voi povestea unor oameni pasionati si talentati, ca ea sa fie auzita. Asa ca, cu a noastra experienta la un loc, cu toate lucrurile pe care noi le detimen, va vom spune acea poveste acum si aici.

Vom avea povesti despre oameni pasionati de la aromaterapie, yoga, meditatie, pana la fotografie, poezie si muzica.

Impreuna cu minunata Andreea Bucurica, suflet pasionat de scris, blogger magnific, pregatim articole super faine. Dar pentru inceput va vom povesti putin despre Andreea, ca sa ii cunoastem povestea, sa vedem cum si de unde a inceput ea pasiunea pentru scris.
Urmareste-ne pentru ca urmeaza un articol despre Andreea.

Ne poti urmari si pe facebook pe pagina: https://www.facebook.com/SheZen.art/ sau intra si tu in grupul nostru de facebook https://www.facebook.com/groups/shezen.art/

Articolul SheZenTribe apare prima dată în Shezen.

]]> https://shezen.ro/shezen-tribe/feed/ 0 Creativitate https://shezen.ro/creativitate/ https://shezen.ro/creativitate/#respond Thu, 12 Dec 2019 20:09:18 +0000 https://shezen.ro/?p=4743 Articolul Creativitate apare prima dată în Shezen.

]]>

Creativitate

Azi vorbim despre creativitate.
Una din intrebarile preferate de la cursurile de pictura intuitiva mi-a fost adresata anul acesta, la inceput de iarna, intr-o cafenea calduroasa, cu aroma de cafea, de un suflet extrem de creativ, care isi punea sub semnul intrebarii creativitatea. Oare o am?
Intrebarea ei a fost: „Ce reprezinta creativitatea?”



Mi-au trecut prin maini carti si articole de-a lungul anilor despre creativitate. Definitii care mai decare mai pompoase si mai simandicoase.
In general, creativitatea este forma cea mai inalta pe care imaginatia umana o poate atinge. Ea reprezinta imaginatia creatoare.
Se spune despre om ca este creativ daca este capabil sa inventeze lucruri noi, originale.
Creativitatea a fost definita in mai multe feluri, cea mai relevanta definitie fiind aceea conform careia creativitatea este „un complex de insusiri si aptitudini psihice care in conditii favorabile genereaza produse noi si de valoare pentru societate”.

In ciuda tuturor definitiilor, conceptul de creativitate este inca insuficient delimitat, fapt explicat prin complexitatea procesului creativ cat si prin diversitatea domeniilor in care se realizeaza creatia.

Psihologia cognitiva defineste creativitatea ca pe o capacitate de a realiza un produs care sa fie in acelasi timp inedit si adecvat. In general, un produs nou trebuie sa fie original si nemaivazut.
Exista doua tipuri de gandire conform psihologul J. P. Guilford
– gandirea divergenta, cea care nu se limiteaza la stereotip sau ceea ce este cunoscut
– gandirea divergenta, al carei camp de cercetare si analiza este limitat prin conformism si repetabilitate



Cu totii avem un anumit nivel de creativitate. A. L. Taylor defineste 5 niveluri de creativitate:

– Creativitatea expresiva se manifesta prin modul in care o persoana se autoexprima.
Fiecare din noi o avem, pentru ca fiecare din noi isi exprima parerile, starile afective, ideile prin mimica, gesturi, cuvinte, intonatie, desen etc.
– Creativitatea productiva se manifesta prin capacitatea de a produce lucruri utile prin intermediul deprinderilor insusite. Marea majoritate avem aceasta capacitate.
– Creativitatea inventiva este capacitatea de a aduce imbunatatiri importante unor produse.
– Creativitatea inovatoare poate sa duca la modificari importante ale principiilor care stau la baza unui domeniu stiintific sau artistic. Astfel de creativitate poseda cei care au fondat noi curente stiintifice sau artistice (in psihologie Jung, Adler). Despre persoanele care manifesta creativitate inventiva sau inovativa se spune ca sunt talentati.
– Creativitatea emergenta se manifesta prin revolutionarea unui domeniu stiintific sau artistic. Despre aceste persoane se spune ca sunt genii (Einstein, Freud, Beethoven, Shakespeare).

Creativitatea, la orice nivel s-ar manifesta, intotdeauna se materializeaza prin ceva (onpictura, o realizare tehnica, o poezie etc.). In functie de realizare vorbim de un diferit nivel de creativitate.

Psihopedagogia contemporana evidentieaza cateva etape ale procesului de creatie:

1. Etapa de preparare – atunci cand se aduna informatie.
2. Etapa de incubatie – interna, duce idee in sine si vrea sa o realizeze.
3. Etapa de iluminare – este acel moment fericit cand omul gaseste solutia. Poate sa vada opera in vis, poate sa vada produsul realizandu-se. Ceea ce a visat a realizat.
4. Etapa de verificare – daca a fost corecta ideea care a aparut si a fost realizata.



Importanta creativitatii

Despre importanta creativitatii putem spune ca toate progresele stiintei, tehnicii si artei sunt rezultate ale spiritelor creatoare.
Exista si cateva caracteristici ale persoanelor creative:
– tind sa fie independente, nonconformiste in gandire si actiune
– au capacitatea de a observa ceea ce este neobisnuit si diferit, de a vedea potentiale nerealizate in situatii date, de a observa asemanari si analogii in experiente diferite
– o persoana creativa are personalitate intuitiva observa relatiile, implicatiile, are o sensibilitate sporita la detalii si pattern-uri
– persoanele creative sunt curioase, entuziaste, optimste
– persoana creativa prezinta originalitate in gandire si idei, vede lucrurile in modalitati noi.

Christine Carter, Phd la Universitatea Berkely din California afirma: „creativitatea ne ajuta sa gestionam schimbarea, sa rezolvam probleme, ne afecteazăa inteligenta emotionala si cea sociala, ne ajuta sa intelegem mai bine matematica si stiintele si este o componenta esentiala a sanatatii si fericirii.”

Creativitatea nu este o trasatura care are de-a face doar cu artistii sau cu marii inventatori.
Nu este ceva cu care te nasti.
Nu exista gena creativitatii, exista doar un potential de creativitate pe care il are fiecare, intr-o doza mai mica sau mai mare, si care poate fi cultivat si dezvoltat la orice varsta.

Creativitatea alimenteaza abilitatea de rezolvare a problemelor, capacitatea de inovatie si explorarea unor zone noi si neobisnuite. Este o piatra de temelie a ingeniozitatii care duce la succes in lumea artei, dar si in stiinta si tehnologie.



BIBLIOGRAFIE

[1] Stoian, St., Relatia dintre ereditate, mediu si educatie in formarea omului, in Probleme fundamentale ale pedagogiei, coord. Todoran L., Bucuresti, EDP, 1992
[2] Ionescu, M., Radu., Didactica moderna, Cluj Napoca, Ed. Dacia, 2001
[3] Vlasceanu, L., Decizie si inovatie in invatamant, Bucuresti, EDP, 1979
[4] Piaget, J., Psihologia copilului, Chisinau, Editura Cartier, 2005
[5] Psiholog Delia Mihaela Raduca
[6] Christine Carter, Phd la Universitatea Berkely din California


Articolul Creativitate apare prima dată în Shezen.

]]> https://shezen.ro/creativitate/feed/ 0 Carti de colorat https://shezen.ro/carti-de-colorat/ https://shezen.ro/carti-de-colorat/#respond Tue, 24 Sep 2019 16:24:32 +0000 https://shezen.ro/?p=4650 Articolul Carti de colorat apare prima dată în Shezen.

]]>

Carti de colorat pentru adulti


Colorez de cand ma stiu, din momentul in care am tinut pentru prima oara in mana un creion. A fost si este o modalitate perfecta de a lasa grijile la o parte, de a intra in propria mea lume, de a visa si de a medita. Intotdeauna m-a relaxat coloratul.

Pentru ca pe mine ma ajuta extrem de mult, m-am hotarat sa impartasesc cu tine beneficiile coloratului pentru adulti.



„Happiness cannot be traveled to, owned, earned, worn or consumed. Happiness is the spiritual experience of living every minute with love, grace, and gratitude.” – Denis Waitley 


Am citit intr-un articol nu demult despre Carl Jung, ca a fost unul dintre primii oameni de stiinta care a studiat beneficiile terapeutice ale coloratului. A studiat colorarea mandalelor si constatat ca aceasta activitate este benefica pentru relaxare si calmare.
Cartile de colorat ajuta in multe scopuri. Ele sunt folosite in scop terapeutic, de calmare, relaxare, de rezolvare a problemelor si de organizare.




Iata cateva beneficii ale cartilor de colorat:


– Au efecte similare cu meditatia
– Reduc anxietatea si starea de agitatie
– Dezvolta creativitatea
– Imbunatates abilitatile sociale
– Ne ajuta sa intram in contact cu copilul din noi
– Dezvolta dexteritatea
– Ofera o senzatie de implinire
– Combat insomnia
– Ajuta la stimularea simultana a celor doua emisfere cerebrale
– Ajuta la mentinea functie motorii
– Imbunatates memoria, fiind des recomandate pacientilor cu Alzheimer`s
– Dezvolta abilitatea de a te concentra in orice conditii
– Imbinatates coordonarea ochi – mana si implicit vederea


Gasesti carti de colorat pentru adulti aproape la orice librarie. De ce pentru adulti? Pentru ca sunt mai detaliate, mai compleze si sunt create special pentru a fi benefice.
Poti gasi diferite modele. Eu am mai multe, pentru a putea alege in fuctie de starea in care ma aflu. Unele mai compexe, altele mai simple, fie cu mandale sau povesti fantastice. Alege cartea sau cartiile care te incanta cel mai mult.
Ca si culori eu prefer markere subtiri, dar uneori imi place sa folosesc si creioane colorate, dar trebuie sa fie extrem de ascutite pentru cartile cu detalii multe si mici.


Ma bucur ca ai ajus cu cititul pana aici, pentru ca am o intrebare pentru tine, dragul meu cititor.
Cum bine stii (sau poate vei afla acum), eu organizez cursuri de pictura intuitiva pentru adulti, pentru dezvoltare personala (dar despre asta povestesc in alte articole). Intrebarea mea este daca iti doresti sa inveti mai multe despre cartile de colorat si daca ti-ai dori sa iti fiu ghid la un workshop de carti colorate.
Astept raspunsul tau in comentarii, mai jos!

O zi colorata iti doresc sa ai!


Impartaseste cartile tale colorate cu noi. Alatura-te grupului nostru si trimite-ne creatiile tale. 

Grup: Grup SheZen Facebook

Pagina de facebook: SheZen

Articolul Carti de colorat apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/carti-de-colorat/feed/ 0
Cum sa te opresti din a gandi prea mult | Cum sa reintri in fluxul de creatie https://shezen.ro/cum-sa-te-opresti-din-a-gandi-prea-mult-cum-sa-reintri-in-fluxul-de-creatie/ https://shezen.ro/cum-sa-te-opresti-din-a-gandi-prea-mult-cum-sa-reintri-in-fluxul-de-creatie/#respond Thu, 21 Mar 2019 13:15:14 +0000 https://shezen.ro/?p=4334 Articolul Cum sa te opresti din a gandi prea mult | Cum sa reintri in fluxul de creatie apare prima dată în Shezen.

]]>

CUM SA TE OPRESTI DIN A GANDI PREA MULT


Cum sa reintri in fluxul de creatie

Te afli in fata panzei, totul incepe absolut perfect, muzica este pe fundal, dansezi cu pensula pe panza, culorile aluneca, esti … fara nici o grija. Creezi forme fara griji, iti asculti inima si intuitia, totul decurge perfect.



Cand deodata, mintea ta logica intervine brusc


Decizi ca este momentul sa „devi serios”, sa creezi putin sens, sa faci putina ordine in acest haos. Ar trebui sa inserezi niste imagini anume, sa creezi o compozitie sau macar sa alegi anumite culori.

Si doar intr-o fractiune de secunda, procesul creativ nu mai este liber si incepe sa se simt…. greu. Intuitia a zburat, totul pare haotic si „trebuie” sa ajungem undeva cu creatia noastra.

Iti suna cunoscut?

Daca ai experimentat si tu asta vreau sa stii ca nu esti singurul. Este in natura noastra umana sa avem un plan, sa il stim, sa il definim de la inceput. Iubim sa stim unde ne indreptam, ne face sa dispara frica de necunoscut. Ne ajuta sa stim pasii pana la destinatie.



Dar pictura intuitiva nu functioneaza asa!


In acest proces esti rugat sa renunti la planificari cu scopul de a ramane prezent, in moment, sa savurezi ce dezvaluie fiecare clipa a creatiei tale, in fiecare strat, cu fiecare culoare, fiecare forma asternuta, sa privesti in prezent cum tabloul tau este intr-o continua schimbare.


Si cum anume fac acest lucru?


Exista mai multe modalitati de a te detasa de mintea analitica/ logica, de a iesi din impasul creat. Iata cateva lucruri de luat in considerare:

Atunci cand momentele de supra-gandire isi fac aparitia, fa un pas in spate si inspira adanc.

Elibereaza-te de orice tensiune pe care o simti in corp. Relaxeaza-te. Scutura-te. Elibereaza-te de orice nevoie de a stii orice despre tabloul tau.

Uite-te la panza si vezi ce te cheama. Nu te mai gandi la tot tabloul in ansambul, este prea mult spatiu de luat in considerare. Elibereaza-te si gandeste-te doar la urmatoarea miscare, chiar daca aceasta este minuscula. Orice vei face mai departe te va informa despre ce va urma. Pasi marunti, traieste in momente marunte.


Daca in acest moment nu te cheama nimic si nu simti urmatorul pas, incearca sa intorci panza pe toate laturile sale, vezi care perspectiva te cheama, iti vorbeste si iti creaza idei. Nu uita, pasi marunti, de bebelusi. Urmatoarea mutare sa fie mica.



Pentru ca gasi urmatorul pas, de bebelus, puneti urmatoarele intrebari:

  • Imi doresc vreo culoare langa cele pe care le am deja pe panza?
  • Exista vreo forma sau vreo imagine pe care as vrea sa incerc sa o creez (sa nu iti fie frica sa incerci, pentru ca oricand o poti schimba)?
  • Exista vreo zona mica pe care o simt „potrivita” care imi place? Daca da, cum o pot scoate in evidenta, sau ce detalii ii pot adauga, sau o pot repeta?
  • Ce este pur si simplu amuzant de facut acum?
  • Ce simt ca este total infricosator?
  • Ce simt ca este cat de putin interesant? Pentru ca doar putin „interesant” este de ajuns
  • Ce forme noi pot crea cu ustensilele mele?
  • Ce culoare noua pot crea amestecand cateva culori?
  • Ce pot sa fac pentru a crea contrast? (pont: adauga lumina si intuneric. Foloseste culori complementare. Creza forme mici si mari. Incorporeaza atat linii drepte, definite, constante cat si forme rebele, curbe.)
  • Ce as putea sa fac sa fiu mai mult in corpul meu acum? (pont: danseaza. Intinde-te. Fa cativa pasi. Misca-te in orice fel simti potrivit pentru tine.)
  • Ce muzica m-ar inspira acum?

Indiferent de ce decizi sa faci mai departe, aminteste-ti ca trebuie sa cunosti doar urmatorul lucru marunt pe care urmeaza sa il faci. Daca incerci sa o iei mai inainte, vei ajunge in acelasi moment… si cel mai probabil te vei simti coplesit.

Aminteste-ti, pasi marunti, de bebelusi. Respira adanc. Totul se poate schimba. Este doar vopsea.

Poti face asta!



Articolul Cum sa te opresti din a gandi prea mult | Cum sa reintri in fluxul de creatie apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/cum-sa-te-opresti-din-a-gandi-prea-mult-cum-sa-reintri-in-fluxul-de-creatie/feed/ 0
Cum se eliberează stresul prin artă https://shezen.ro/cum-se-elibereaza-stresul-prin-arta/ https://shezen.ro/cum-se-elibereaza-stresul-prin-arta/#respond Fri, 15 Mar 2019 13:07:15 +0000 https://shezen.ro/?p=4327 Articolul Cum se eliberează stresul prin artă apare prima dată în Shezen.

]]>

CUM SE ELIBEREAZA STRESUL PRIN ARTA


Terapia prin arta este folosita pentru a reduce stresul si a te ajuta sa te conectezi cu sentimentele tale.  

Exprimarea laturii creative și abilităților de a picta sau desena îți aduc beneficii în reducerea stresului. În copilărie, aceste lucruri vin din instinct, practic toți copiii cunosc bucuria de a sculpta ceva (din plastilină), de a picta ceva (adeseori cu degetele), sau de a desena (cu creioane, carioci sau alte ustensile).
Însă, pe măsură ce devenim adulți, uităm să ne mai exprimăm prin artă, așa cum o făceam în copilărie. Poate consideri că nu ești deloc priceput la artă, sau că arta nu merită să pierzi timpul cu ea. În realitate, arta este un mod valoros de a petrece timpul. Trebuie să știi că arta este o unealtă excelentă pentru a reduce stresul, chiar și pentru cei care nu se consideră artiști.



Beneficiile terapiei prin artă


Desenul, pictura, crearea artei te ajută să reduci stresul în diverse moduri. Iată câteva moduri prin care se eliberează stresul cu ajutorul artei:

  • Distracție. Pictura, desenul și arta îți distrage atenția de la lucrurile care îți produc stres, cel puțin pentru câteva minute. Asta deoarece este dificil să te gândești la problemele tale în timp ce te concentrezi la creat. Dacă problemele sunt în mintea ta, le încorporezi în creațiile tale. Când termini proiectul, ar trebui să ai o minte mai limpede, care să te ajute să faci față problemelor.
  • Caracter fluent. Conform specialiștilor, acest caracter fluent este deosebit de benefic. Se referă la acea stare în care ești atât de prins în ceea ce faci, încât aproape atingi o stare de meditație. Acest caracter fluent are multe dintre beneficiile meditației, astfel că te ajută să te eliberezi de stres. Poți obține această stare, denumită „caracter fluent”, prin intermediul desenului sau al picturii.
  • Auto-îngrijire. Simplul fapt că ai un hobby te poate face să te simți mai echilibrat. Uneori, cu toate responsabilitățile cotidiene, uităm că avem nevoie și merităm puțin timp de relaxare și de auto-îngrijire. Să îți iei câteva minute în mod regulat pentru a te dedica unui hobby te poate ajuta în acest sens. Dacă hobby-ul tău este pictura, vei avea beneficiul suplimentar de a crea ceva frumos și interesant în timpul tău de relaxare.


Cum să reduci stresul prin artă


Iată cum poți reduce stresul prin artă:

  • Realizează imagini care descriu sentimentele tale legate de lucrurile din viața ta care îți provoacă stres. Dacă stresul este în mintea ta, realizarea acestor imagini poate constitui o modalitate prin care să îți procesezi emoțiile asociate, reducând o parte din stresul pe care îl simți.
  • Schițează imagini abstracte care exprimă sentimente legate de experiențele stresante din trecut, ca un mod de a-ți procesa emoțiile și vindecarea. Aceasta este o metodă utilă în special pentru cei care nu sunt atât de confortabili cu punerea emoțiilor și sentimentelor în cuvinte, ci preferă să le transforme în artă.
  • Păstrează un „Jurnal de schițe de vis” și schițează scene din visurile pe care vrei să le memorezi sau să le înțelegi mai bine. Poți, de asemenea, să păstrezi un „Jurnal de schițe de recunoștință” pentru a păstra acolo lucrurile pentru care ești recunoscător în viață, sub forma unor schițe, desene sau picturi.
  • Creează artă despre ceea ce crezi că este frumos în viață. Desenează sau pictează chipurile celor pe care îi iubești, locuri care îți aduc pace sau alte lucruri pe care le consideri frumoase. Desenând sau pictând astfel de lucruri, vei reuși să reduci nivelul de stres și îți va aduce un sentiment de pace pe viitor.
  • Poți începe să folosești câteva dintre cărțile de colorat pentru adulți, care au devenit populare – pot fi deosebit de relaxante pentru cei care nu se simt artiști, dar care doresc să creeze imagini ușoare, frumoase și fără stres.

După cum vezi, arta, sub toate formele ei, poate ajuta la reducerea stresului. Pictând, îți transpui emoțiile și sentimentele în imagini. Astfel, reușești să te descarci emoțional și să te eliberezi de tot stresul acumulat.



Articolul Cum se eliberează stresul prin artă apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/cum-se-elibereaza-stresul-prin-arta/feed/ 0
8 lucruri despre creativitate învățate prin pictura intuitivă https://shezen.ro/8-lucruri-despre-creativitate-invatate-prin-pictura-intuitiva/ https://shezen.ro/8-lucruri-despre-creativitate-invatate-prin-pictura-intuitiva/#comments Wed, 27 Feb 2019 09:36:01 +0000 https://shezen.ro/?p=4301 Articolul 8 lucruri despre creativitate învățate prin pictura intuitivă apare prima dată în Shezen.

]]>

8 LUCRURI DESPRE CREATIVITATE INVATATE PRIN PICTURA INTUITIVA


Pictura intuitiva te ajuta sa iti dezvoti si eliberezi spiritul creativ. 

Prin intermediul cursului de pictura intuitiva, ajungi sa descoperi diverse lucruri legate de creativitate. In continuare, iti voi prezenta 8 lucruri despre creativitate pe care le poti invata prin pictura intuitiva.



1. Învață prin exercițiu și experimentare. Renunță la griji sau limite și doar fă ceea ce simți.


Adeseori, tindem să amânăm lucruri pe care ni le dorim sau pe care simțim că trebuie să le facem. De exemplu, începerea unei noi afaceri sau a unui proiect, job sau hobby. Se întâmplă asta deoarece vocile rațiunii din mintea noastră ne transmit mesaje precum „Nu am timp”, „Nu știu cum să fac asta”, „Nu înțeleg asta suficient de bine”, „Cum vor reacționa ceilalți” sau „Ce vor crede ceilalți despre asta?”.

Prin intermediul picturii intuitive, înveți că nu trebuie să deții vreo tehnică de artă sau vreun instrument special pentru a începe. Singurele și cele mai puternice lucruri de care ai nevoie sunt sentimentele și intuiția. Poți să simți și să faci. Odată ce începi, fiecare piesă a „puzzle-ului” se va așeza la locul ei.

Așadar, tot ce trebuie să faci este să renunți la toate grijile și gândurile și să faci exact ceea ce simți. Totul devine posibil prin exercițiu și experimentare.



2. Renunță la ideea de a obține un rezultat. Permite-i picturii tale să devină ceea ce vrea.


Odată ce ai depășit stadiul inițial, acela al amânării, te regăsești în fața pânzei, pregătit pentru a picta. Din acest moment, următorul „inamic” pe care trebuie să îl înfrunți este așteptarea unui anumit rezultat. Acest rezultat se referă la ideea că, atunci când începi pictura, trebuie să știi încotro te îndrepți, cum ajungi acolo și cum va arăta rezultatul final. Creativitatea nu se poate exprima liberă și inovația nu poate interveni, dacă ești fixat pe rezultat.

În timp ce atingerea unui scop are sens într-o afacere, nici în acest caz nu știi întotdeauna de la început cum vor decurge lucrurile. Așa că, pur și simplu, pornești pe calea ta și te îndrepți către un eventual rezultat. Ei bine, în ceea ce privește creativitatea, trebuie să începi pictura, fără a te gândi la ce urmează să faci și ce rezultat vei obține.



3. Nu te concentra asupra a ceea ce nu-ți place. Concentrează-te pe ceea ce îți place și extinde


Atunci când pictezi, este posibil să apară și lucruri care nu îți plac, pe pânza ta, alături de elementele care îți plac. Când se întâmplă asta, nu mai încerca să corectezi ceea ce nu îți place. În schimb, concentrează-te asupra părților care îți plac și extinde-le pe acestea.



4. Renunță la atașament (față de strat, detalii, culoare sau rezultatul final)


Poate ți se întâmplă, atunci când pictezi, să devii foarte concentrat pe un detaliu infim, dintr-un colț al picturii, de exemplu. Astfel, pierzi imaginea de ansamblu și îți închizi energia, întrucât o blochezi într-o porțiune mică, în loc să îi permiți să curgă și să se extindă, utilizând întreaga pânză. Este important să nu permiți ca acest lucru să se întâmple. Nu te concentra asupra unui detaliu, ci extinde-ți atenția asupra întregii pânze. Exact ca și viața și orice experiență, arta este constituită din straturi și momente. Trebuie să lași un moment să existe, să te bucuri de el atunci când se întâmplă, iar apoi să mergi mai departe.

Uneori, este posibil să investești o anumită doză de energie sau chiar să te blochezi din cauza atașamentului față de un anumit detaliu sau de un mod de a face ceva. Însă doar atunci când renunți la acest atașament, se întâmplă adevărata magie. Atunci îi permiți creativității să apară, inovației să aibă loc, iar experiența ta devine una plăcută și roditoare.



5. Cânt te blochezi, rezistă. Fă ceva diferit (o schimbare de perspectivă sau un gest radical) și vezi cum te ajută să te deblochezi.


În timpul picturii intuitive, este posibil ca adeseori să te blochezi, să nu mai ai idei sau inspirație să continui. Un gest simplu, precum întoarcerea pânzei cu susul în jos ar putea fi suficient să te ajute să ieși din acel blocaj. Un astfel de gest este echivalent cu schimbarea perspectivei sau a punctului de vedere. Poți face și alte lucruri, precum să împrăștii un borcan de culoare pe pictura ta. Sau învață să folosești și să exploatezi culori pe care, în mod normal, nu le-ai folosi. Vei fi surprins de rezultat!



6. Apelează la colaborare.


În cadrul picturii intuitive, poți apela și la alte modalități de exprimare a creativității, cum ar fi „pictura de echipă”. Există diverse moduri prin care poți face asta. Iată două dintre ele:

  • Pictează împreună cu cineva pe o pânză, la comun. Pentru asta, puteți aleza o pânză pe podea și să lucrezi împreună cu un partener pe această pânză. Puteți să vă consultați referitor la direcția picturii, la culori și la instrumentele sau tehnicile pe care le folosiți.
  • Alternați rândul pentru a picta o pânză standard, continuând să pictați la ceea ce a lucrat cel dinaintea voastră. În acest caz, fiecare participant trebuie să renunțe la atașamentul față de stratul pe care l-a creat.


7. Încrederea în procesul de creație și creația vor scânteia.


Fiecare curs de pictură intuitivă, fie că pictezi singur sau în echipă, se referă la încrederea în procesul de creație. Odată ce îi permiți energiei să curgă, creativitatea scânteiază și magia începe să aibă loc. Astfel, rezultatul frumos nu va ezita să apară.



8. Fi tu însuți, urmează muzica, urmează-ți intuiția și distrează-te. Bucură-te de experiența ta.


Acest lucru nu necesită explicații. Atunci când recurgi la pictura intuitivă, tot ce ai de făcut este să îți urmezi intuiția, să te exprimi așa cum simți și să te bucuri de experiența creativă.


În încheiere


Fiecare curs de pictură intuitivă este o experiență plină de culoare, o experiență eliberatoare și dătătoare de energie. Profită la maxim de fiecare moment de creație, pentru a te bucura din plin de rezultatul picturii intuitive!


Articolul 8 lucruri despre creativitate învățate prin pictura intuitivă apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/8-lucruri-despre-creativitate-invatate-prin-pictura-intuitiva/feed/ 2
5 principii spirituale ale picturii intuitive https://shezen.ro/5-principii-spirituale-ale-picturii-intuitive/ https://shezen.ro/5-principii-spirituale-ale-picturii-intuitive/#respond Tue, 19 Feb 2019 13:20:56 +0000 https://shezen.ro/?p=4045 Articolul 5 principii spirituale ale picturii intuitive apare prima dată în Shezen.

]]>

5 principii spirituale ale picturii intuitive



Mediul creativ este unul deosebit de placut pentru cei carora le place arta sub orice forma a ei. Insa sunt multe persoane care, atunci cand aud despre workshop-uri creative, refuza sa se alature. Asta deoarece multi oameni se simt rusinati de „expunerea” picturii finale. Oamenii se simt judecati, sau nu vad niciun rezultat din munca lor artistica, rezultatul picturii nu este pe masura asteptarilor sau considera ca picturile lor se aseamana cu unele realizate de copii.

Oamenii sunt fiinte nesigure, iar aceasta nesiguranta poate fi declansata si de lucruri marunte, cum ar fi pictatul. In general, acest lucru este valabil pentru aproximativ 90% din populatie. Unii oameni, chiar si atunci cand sunt multumiti cu rezultatul lor, tot sunt rusinati de ideea de a prezenta altora arta creata de ei. Creativitatea, cand este pusa in actiune, arata o mica parte a ceea ce suntem noi cu adevarat. Cand cream, subconstientul nostru devine constient, iar noi putem exterioriza ceea ce se intampla in mintea noastra.

Ca orice alt lucru pe care il facem in viata, putem sa aplicam meditatia in procesul de creatie. Asta inseamna sa setam o intentie actiunii, sau sa consacram actiunea in numele divinitatii, pentru a-i da un scop mai clar.



Pictura intuitiva, meditatia si dezvoltarea intuitiei


Si iata cum ajungem la pictura intuitiva. Poti realiza o combinatie de meditatie, dezvoltarea intuitiei si setarea intentiei folositoare. Astfel, vei obtine un stil de pictura inedit. Picturile tale vor fi piese estetice, cu adevarat placute privirii. Vei realiza picturi colorate si vii.

Este posibil ca atunci cand incepi sa folosesti meditatia si diverse tehnici de pictura, alti oameni sa iti perceapa picturile ca fiind asemanatoare cu cele realizate de copii. Multi oameni sunt inca setati pe ideea de reguli impuse de societate si considera ca adultii trebuie sa dea dovada de un comportament matur. Astfel, o pictura realizata cu degetele nu va fi perceputa de acesti oameni ca o reprezentare a maturitatii.

Este esential sa nu iti concentrezi atentia asupra modului in care ar trebui sa te comporti, impus de societate. In schimb, este important sa nu te gandesti la cum vei picta si cum va arata pictura, la final.

Pictura intuitiva nu presupune sa stii dinainte ce vei picta. In schimb, pictura intuitiva presupune sa iti oferi libertatea de a ajunge la rezultatul final si sa te concentrezi pe patrunderea in adancurile procesului de creatie, cautand in interiorul tau sa descoperi partea pe care o tii ascunsa. Reflectia interioara si libertatea de exprimare au loc prin intermediul meditatiei.



Atunci cand pictezi, este important sa nu te mai gandesti la cum vei picta. Lasa-ti spiritul creativ liber, sa exprime exact ceea ce esti. Traieste momentul atunci cand pictezi, fara sa te gandesti la rezultat. Pentru a te putea bucura de pictura intuitiva, exista cinci principii spirituale dupa care sa te ghidezi.


1. Totalitate


Dedica-te in totalitate fiecarei actiuni pe care o intreprinzi, in special atunci cand pictezi.


2. Prezenta


Fii prezent in moment. Nu te gandi dinainte la ceea ce vei picta sau la cum va arata pictura ta, la final.


3. Observare


Observa ce se intampla in mintea ta si ce se intampla in pictura ta. Ia pauze pentru a observa si a medita, privind atent in centrul picturii tale, iar apoi inchide ochii, de parca inca ai privi pictura. Incearca sa iti amintesti la ce priveai cand aveai ochii deschisi.


4. Nu judeca


Nu judeca, intrucat judecatul limiteaza totul si duce la si mai multa judecare. Bucura-te de fiecare moment atunci cand pictezi.


5. Intuitie


Intuitia mai presus decat mintea: incearca sa obtii o stare de ne-gandire atunci cand esti in procesul de a crea ceva. Lasa deoparte orice idei preconcepute despre cum ar putea ajunge sa arate opera ta si mergi inainte, facand ceea ce iti spune intuitia.



Alaturi de aceste cinci principii de care trebuie sa tii cont in pictura intuitiva, mai exista si alte sfaturi pe care sa le urmezi. In primul rand, trebuie sa termini pictura doar atunci cand esti multumit de rezultat. Daca nu iti place cum arata, continua sa pictezi pana obtii rezultatul satisfacator. Intrucat pictura intuitiva are rolul de a genera sentimente pozitive, incearca sa utilizezi culori pozitive.


Impartaseste experienta ta cu acuarelele cu noi. Alatura-te grupului nostru si trimite-ne creatiile tale. Proiectele voastre vor fi prezentate in galeria noastra speciale si puteti castiga chiar si un premiu.

Grup: Grup SheZen Facebook

Pagina de facebook: SheZen

Articolul 5 principii spirituale ale picturii intuitive apare prima dată în Shezen.

]]>
https://shezen.ro/5-principii-spirituale-ale-picturii-intuitive/feed/ 0