Din pasiunea si din dorinta de a face cunoscuta povestea voastra, povestea celor pasionati de frumos, de culoare, de zen. Asa a luat nastere SheZenTribe, locul unde facem auzita povestea voastra.
Astazi stam de vorba cu Alexandru Constantin. Alex, este un tanar tatic, pasionat de pictura, muzica, psihologie si coaching.
Ne va ajuta Andreea, blogger-ul nostru pasionat sa ii ia interviu lui Alex asa ca, hai sa ii aflam si noi minunata poveste.
Buna, eu sunt Andreea, pasionata de cuvinte frumoase, blogger, si fac parte din echipa SheZen. Imi place sa fac auzite povestile din jurul meu. Imi face o mimunata placere sa te cunosc si sa stam de vorba, sa povestim despre tine, despre pasiunea ta.
Vreau sa iti pun cateva intrebari ca cei care ne urmaresc sa afle putin despre tine si despre proiectul tau.
Spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre pasiunea ta.
Salutare, sunt Alex! Sot si proaspat tatic acasa, profesionist in business pe zona de IT la serviciu si pasionat de pictura, muzica, psihologie si coaching printre picaturi 😊
Cum si cand a inceput totul?
Totul a inceput in copilarie, in scoala generala, cand obisnuiam sa pictez icoane pe sticla incurajat de profa’ de desen dar si de orele la care „chiuleam” regulamentar pentru a finaliza lucrarile ce urmau sa fie expuse la diverse expozitii. Acasa stateam in fata calculatorului facand muzica cu mouse-ul, folosind un soft de productie audio.
De atunci, sa fi trecut vreo 20 de ani, aceste placeri au fost puse pe pauza si am revenit la ele in urma unui workshop de creativitate in care m-am intalnit cu aceasta parte creativa pe care o pierdusem. Mi-am regasit aceasta parte de care imi era dor si am ramas impreuna de atunci 😊
Care este inspiratia ta?
Ma inspir din tot ceea ce ne inconjoara insa filtrez aceasta realitate prin lentila proprie, de moment. Copacul din curtea bunicii, de exemplu, in functie de starea mea de spirit, a celui care il observa, poate varia ca forma, culoare sau emotie transmisa. Astfel, reprezentarea lui pe o panza poate lua un milion de forme, toate fiind cat se poate de fidele realitatii momentului respectiv.
Mai concret, ma inspir mult din natura, arta si oameni dar si din emotii, trairi si experiente proprii.
Care este idealul la care ai vrea sa ajungi?
Mi-ar placea sa ajung sa am un ritm in care creez mai degraba decat un obiectiv maret. Am observat ca odata cu ritmul, toate celelalte vin la pachet: vizibilitate, maiestrie, satisfactie, interes din partea celorlalti pentru ceea ce creez. Din pacate, datorita vitezei in care traim si multiplelor prioritati aceste pasiuni nu au intotdeauna un loc stabilit si sunt „strecurate” pe acolo pe unde se poate. Desigur, mingea este la mine sa le gasesc locul, nu vreau sa imi gasesc scuze. Vorba poetului: arta cere sacrificii, iar pe unele nu sunt inca pregatit sa le fac 😊)
Care este proiectul tau? Spune-ne povestea lui. Care este cea mai mare realizare din el?
Pe parte muzicala, am facut parte dintr-o trupa minunata din underground-ul romanesc – Orkid, cea mai mare realizare fiind faptul ca am scos niste materiale de calitate cu un sunet unic pe piata locala si am ajuns sa ne crestem publicul de la cateva sute la cateva mii. Intre timp, din cauza prioritatilor am iesit din trupa acum vreo doi ani. Baietii duc steagul mai departe insa eu m-am dedicat mai mult familiei si carierei. Asta nu inseamna ca am pus instrumentele in cui, mai colaborez ocazional cu diversi artisti, am un mini-studio acasa iar ocazional inregistrez diverse idei la care lucrez apoi pentru a le da o forma. In afara colaborarilor, nu am facut nicio piesa proprie publica, inca 😊 Experimentez cu tot felul de instrumente traditionale create de mine si sper ca in curand sa se materializeze ceva care poate fi prezentat publicului.
Pe zona de pictura, cum ziceam, nu am avut un obiectiv ci doar perioade mai intense si perioade mai relaxate. Mi-am propus sa fac asta pentru sufletul meu si sa nu pun o presiune pe aceasta pasiune, din punct de vedere al volumului de lucrari, al banilor sau al publicului. Vazand ca exista interes totusi pentru ce fac, am creat o pagina de Facebook – Alexandru Constantin Art, si m-am obisnuit sa dau share la lucrari si pe Instagram cu hashtagul #alexandruconstantin. De aici au aparut prieteni sau cunostinte interesate de lucrari si sunt mandru ca exista cateva zeci de linvinguri, dormitoare sau birouri decorate cu picturile mele 😊
Pasul urmator este sa imi definesc stiul. Am incercat mai multe stiluri pana acum din dorinta de a invata si intr-adevar lucrarile duc usor intr-o directie. Totusi nu pot sa spun ca m-am maturizat din punctul asta de vedere. In paralel ma bate gandul sa lucrez la un site pe care sa prezint lucrarile, de ce nu !?
Ce ne poate oferi acest proiect? Ghidare, cadru, certitudine…? Cu ce ii ajuta pe cei din jur?
Putem privi proiectul Alexandru Constantin Art din mai multe unghiuri:
Dintr-o perspectiva inspirationala, imi doresc ca oamenii sa inteleaga ca „talentul” este in fiecare dintre noi si ca a-l materializa inseamna mai degraba a nu face decat a face. Ma refer aici la piedicile auto-impuse, acele dialoguri cu noi insine in care ne spunem ca nu suntem destul de buni, ca nu avem talent, ca nu avem timp, ca nu suntem in stare. A nu face inseamna a nu lasa aceste ganduri si credinte sa capete radacini in noi. Alternativa e sa experimentam cu o curiozitate specifica copiilor, sa o facem cu blandete, rabdare si intuitie.
Din punct de vedere artistic cred ca oamenii se pot regasi in lucrarile mele inspirate din lucruri comune dar si din emotii pe care le avem in comun. Spuneam ca arta e o forma mai subtila de comunicare dar si de empatie.
Din punct de vedere estetic, un tablou atarnat pe un perete gol, schimba complet spatiul si energia, deschizandu-le catre nou si invitand la visare.
Ce urmeaza? Care va fi urmatoarea actiune „bomba”?
O idee pe care o rumeg de mult timp este un vernisaj intim, cu pictura si muzica facute de mine, cu prieteni, cu vin si cu voie buna. Stiu ca va veni insa… prioritati, prioritati 😊
La cum esti de cunoscut, sunt sigura ca ai o gramada de urmaritori. Cum ii privesti?
Majoritatea urmaritorilor mei sunt oameni din aria mea sociala si ei vin din diverse domenii (business, arta, muzica). In afara de ei, sunt o mana de oameni care au dat peste proiect prin diverse cai, in mare parte retele sociale dar si prin recomandari. Notorietatea nu a fost un target pana in momentul asta deoarece am fost mai mult concentrat pe ce am eu nevoie din asta decat pe ce are nevoie publicul. Odata stabilit un ritm si un stil, cred ca voi acorda mai multa importanta urmaritorilor pentru a face un matching mai bun intre ceea ce am eu nevoie sa creez si ce au ei nevoie sa consume.
Presupun ca de-a lungul anilor ai primit nenumarate complimente. Care este cel mai minunat compliment pe care l-ai primit pana acum? si cum imbini viata personala cu pasiunile tale?
Interesant cum ai formulat intrebarea pentru ca feedback-ul cel mai misto pe care l-am primit suna cam asa: „Bai, esti un om minunat, ai o familie minunata, super cariera, faci muzica si pictezi. Este fascinant cum ai timp de toate astea si cum toate iti ies asa cum iti doresti.” E usor? Nu. Dar e al naibii de frumos si satisfacator si merita sa o iei in fiecare dimineata de la capat pentru sentimentul de implinire pe care il ai seara 😊
Banuiesc ca siguranta pe care o ai este determinata de ceva. Care este acel ceva? Care este nucleul, daca pot spune asa, care te sprijina sa nu cedezi?
In ceea ce ma priveste, reperele mele sunt interne. Ma ghidez dupa propriile nevoi si convingeri si asta imi aduce o oarecare constanta si predictibilitate. Sigur ca oamenii apropiati din jurul meu imi ofera oarece reper dar driverul meu principal este sa fiu un om asa cum imi doresc si nu asa cum isi doresc ceilalti. Este un fel de egoism sanatos daca vrei pentru ca am aflat ca numai fiind eu multumit si fericit pot sa dau mai departe si celorlalti.
Este ceva ce vrei sa le spui acelor persoane care au curiozitatea si dorinta de a incepe sa practice pictura, dar criticul interior ii fac sa creada ca nu pot sa o faca?
E o vorba misto care mi-a ramas dupa acel curs de creativitate in care m-am re-intalnit cu partea mea creativa: „Daca poti merge inseamna ca poti dansa, daca poti vorbi inseamna ca poti canta.” Secretul este sa ne permitem sa facem ceea ce ne dorim, impotriva mesajelor subtile de descurajare pe care le intalnim de genul: „nu esti suficient de bun”, „nu ai studii in aria asta”, „nu va mai mai exista vreodata un…. la fel de…”, „esti prea batran/tanar/ocupat/slab pregatit ca sa…” etc.
Dragii mei, am citit cu emotie si bucurie interviul luat de Andreea lui Alex. Mi-a placut povestea lui, m-a fascinat si incantat. Ceea ce reuseste sa faca iti taie respiratia. Daca vreti sa il ascultati, ne va incanta pe 28 martie 2020 la Carol 53, de la 17:00. 🎸 Un live interpretat de el, o impovizatie la chitara precum o pictura pe panza, strat cu strat, plin de armonie si de emotie.
Poti intra si pe retelele de socializare ale eilui ca sa il urmaresti de aproape.
Pe facebook il gasesti aici: Alexandru Constantin Art
iar instagram aici: @andonealex
Produse
- Master Class de pictura intuitiva SheZen 300,00 lei
- The royal blue - 100x70 cm 3.500,00 lei
- Emerald waves - 100x80 cm (un tablou) - 100x240 cm (toate 3+ dinstanta dintre ele) 10.000,00 lei
Urmareste-ma
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!